La Policia de Cambrils s’incorpora al sistema d’intercanvi d’informació Eucaris

És la primera de la demarcació i la tercera de Catalunya que se suma aquesta aplicació per obtenir i compartir dades en matèria de trànsit

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Policia Local de Cambrils. POLICIA LOCAL CAMBRILS.

La Policia Local cambrilenca ha gestionat i obtingut la incorporació al sistema europeu d’intercanvi d’informació en matèria de trànsit anomenada Eucaris. El cos policial local és el primer de la demarcació i el tercer de Catalunya que té accés a aquesta l’aplicació per consultar i compartir dades.

 

El sistema Eucaris facilitarà als agents l’intercanvi transfronterer d’informació sobre la possible sostracció de vehicles estrangers, reforçant tant la seguretat ciutadana com també la seguretat viària. Es tracta d’una aplicació a la qual només tindran accés de moment un grup  de components de la plantilla, amb formació específica per a l’ús del programa.

 

L’accés a l’aplicació Eucaris, que s’ha obtingut a través de la Secretaria d’Estat de Seguretat del Ministeri de l’Interior, permet als agents policials comprovar si un vehicle matriculat a l’estranger es troba o no sostret, a més d’altres dades de rellevància administrativa com la seva titularitat real i la tinença o vigència del permís de circulació, així com també la  de l’assegurança obligatòria. D’aquesta manera, es facilita la detecció d’infraccions tant administratives com penals (com les falsedats documentals o les matricules irregulars).

 

La iniciativa Eucaris, que és l’acrònim de European Car and driving license Information System, possibilita l’intercanvi d’informació entre les diferents autoritats competents en matèria de trànsit dins de la Unió Europea. Aquesta cooperació entre els Estats Europeus permet compartir dades sobre el registre de vehicles (com la titularitat o les dades de bastidor segur) i dels permisos de conducció.

 

El regidor de Protecció Ciutadana i Mobilitat, Josep Lluis Abella, ha destacat que “amb aquesta incorporació al programa Eucaris la Policia Local podrà oferir un millor servei a la ciutadania, en especial pel que fa referència a la seguretat dels vehicles”.

 

El regidor ha assenyalat que Cambrils és una localitat turística on cada any milers de visitants estrangers viatgen fins al municipi amb el seu cotxe i que, per tant, es podrà oferir una major control en cas de produir-se una incidència.  En aquest sentit, Abella també ha recordat que Cambrils forma part d’un grup de ciutats del Camp de Tarragona amb Salou, Vila-seca, Mont-roig del Camp i Vandellòs – l’Hospitalet en el qual hi resideixen, tant de forma permanent com estacional, persones de més de 150 nacionalitats diferents. Aquest fet fa que els agents municipals sovint detectin vehicles i conductors forans que transiten per la zona i dels quals és necessari i important que puguin comprovar la legalitat amb la qual ho fan.

 

El regidor ha indicat que la Policia Local, tot i les dificultats que té darrerament en relació als nombrosos serveis derivats de la pandèmia, avança pas a pas en el compliment del Pla d’Acció Municipal. Justament, aquesta connexió telemàtica compleix diversos objectius del pla com són la modernització i millor eficiència dels serveis municipals; les millores de prestació de serveis a la ciutadania; reforçar la coordinació amb les diferents Forces i Cossos de Seguretat estatals, autonòmics i locals, per tal d’assolir una ciutat més al servei de les persones, i alhora més segura.

 

L’accés a Eucaris s’afegeix a la implantació dels sistema lector de matrícules de vehicles en els principals accessos a la ciutat cambrilenca, i que està sent una eina molt útil tant per la seguretat com per la resolució de fets delictius.