El PP de Cambrils demana accelerar les ajudes al comerç i l’hostaleria

Les mesures van des d’ajustar el calendari fiscal a reorientar els plans locals d’ocupació

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El PP de Cambrils considera que l’escenari que ha provocat la COVID19 i que sembla lluny d’acabar, està provocant un dany irreparable en el teixit comercial i turístic cambrilenc. La situació de confinament municipal, sumada a les restriccions comercials del cap de setmana, les limitacions horàries a les activitats de restauració i la brutal caiguda de visitants està portant a empresaris del comerç, l’hostaleria, la restauració i el turisme en general a una situació dramàtica sense que les administracions hi estiguin donant una sortida, abocant a moltes d’aquestes empreses a la descapitalització o el tancament, el que te de retruc un efecte sobre l’atur i el mercat del lloguer.

El portaveu dels popular presentarà en el proper ple una moció instant l’equip de govern a accelerar la segona bateria d’ajudes a l’empresariat. Chatelain explica que “les ajudes que es van tramitar recentment es van demorar set mesos, i van suposar un allau de peticions que a la vegada va provocar que les quantitats atorgades s’haguessin d’ajustar a la baixa, resultant en alguns casos testimonials. Ara toca donar un pas endavant i convocar d’urgència una bateria d’ajuts més ambiciosa per tal de donar un respir al teixit econòmic cambrilenc, sobre tot atenent a l’excessiu optimisme que es va aplicar al pressupost albirant la finalització de la pandèmia, però que la realitat ens mostra encara llunyana”

La moció incidirà en estudiar supòsits subvencionables, com per exemple compensar per suspensió d’activitat, cobrir despeses generals com quotes hipotecàries per adquisició de local o a la Seguretat Social, o facilitar l’adaptació dels locals i els serveis a les mesures de seguretat obligatòries. La finalitat, expliquen els populars, es evitar en la mesura del possible el tancament d’empreses i facilitar que els negocis puguin encarar la propera temporada en millors condicions. “A ningú se li escapa que un tancament massiu de negocis tindria un impacte devastador sobre els serveis assistencials del municipi, sobre el mercat laboral local i fins i tot sobre el mercat de lloguer”, assegura Chatelain.

D’altres mesures, que el PP espera puguin ampliar-se amb aportacions de la resta de grups, són ajustar el calendari fiscal per evitar la saturació tributària en franges temporals concretes, deixar de cobrar l’ocupació comercial de la via pública, o una nova orientació dels Plans locals d’ocupació i de l’activitat formativa municipal, per tal de tenir preparat l’escenari post Covid19 amb temps i garanties”.

El PP reclama també a l’equip de govern que compleixi amb el Pla de Rescat de l’activitat econòmica municipal, ja que entén que les mesures adoptades fins a dia d’avui no es poden considerar un enfrontament estratègic de la situació i que cal coordinar mesures municipals amb el sector privat per tal d’evitar un dany irreparable al nostre teixit comercial”.