Cambrils treu a lluir els seus atractius en un ampli programa d’activitats per reactivar el turisme aquest estiu

Amb aquest programa, el Patronat de Turisme busca optimitzar l’oferta, seguir posicionant la destinació i donar al·licients als turistes recurrents i nous públics per visitar la localitat

Compromès amb el desenvolupament de la destinació i la satisfacció dels visitants, Cambrils presenta aquesta temporada estival un programa d’activitats de naturalesa diversa amb l’objectiu d’oferir un alt valor afegit a les estades dels turistes que els permeti gaudir d’una experiència vacacional completa. “Cambrils, que bé que et prova!” aposta pel concepte Healthy Destination i aglutina un conjunt de propostes vinculades amb el turisme familiar, esportiu i gastronòmic que fomenten hàbits de vida saludables alhora que animen a gaudir de les vacances amb activitats lúdiques

Cal recordar que Cambrils compta amb la certificació de Destinació de Turisme Familiar i el  segell de Turisme Esportiu de la Generalitat de Catalunya. Així, es presenta com un dels  principals pols turístics de la Costa Daurada amb una oferta de lleure, sol i platja, gastronomia,  natura, cultura i propostes especialitzades i adreçades als esportistes de tots els nivells amb  activitats nàutiques, ciclistes, entre d’altres. De fet, per les seves rutes, la destinació és  coneguda com el Bike Paradise de la Costa Daurada. 

Davant d’aquest potencial turístic amb el qual compta la destinació, l’alcaldessa de Cambrils,  Camí Mendoza, ha afirmat que aquest programa d’activitats, que inclou propostes renovades i  adaptades als nous temps, “ha de servir per revifar el sector, seguir posicionant i dinamitzant  la destinació, potenciar els mercats ja consolidats –català, estatal (Aragó, País Basc, Navarra i  La Rioja), francès, andorrà, britànic i irlandès– i ajudar a captar-ne de nous”. 

Per la seva part, la regidora de Turisme i Promoció Exterior, Marta Borràs, ha recordat que  Cambrils és una destinació turística recurrent per molts visitants. Segons les dades del  Departament d’Innovació Turística d’Eurecat, gairebé el 94% de turistes han repetit el municipi  com a destinació del seu viatge l’any 2020 i més del 96% ho recomanarien i repetirien la visita.  En aquest sentit, Borràs ha destacat que “s’ha de realitzar un esforç per mantenir i cuidar l’alt  nivell de fidelització dels turistes donant al·licients que els permetin redescobrir la vila i  reenamorar-se’n cada cop que la visiten”.  

Per tal de mantenir tot el sector d’allotjament informat de totes aquestes propostes, el  Patronat de Turisme enviarà una sèrie de banners amb l’enllaç al programari organitzat per  aquesta temporada per tal que puguin consultar i alhora difondre les activitats proposades. 

El programa d’activitats “Cambrils, que bé que et prova!” és possible gràcies a la col·laboració conjunta del Patronat de Turisme amb els diferents departaments de l’Ajuntament de  Cambrils. En aquest sentit, el paquet recull propostes esportives, gastronòmiques, de lleure i  culturals per a tots els perfils. 

Cambrils t’activa 

Propostes esportives per gaudir del mar i la natura amb activitats destacades en benefici del cos i la ment com ioga i pilates vora el mar; sortides de marxa nòrdica; rutes pels camins rurals de Cambrils –senderisme, cicloturisme, gravel, BTT–; així com el Cambrils Territory Cycling, 10 challenge per fer en BTT al territori autocronometrats amb el mateix tracte que una cursa. 

Cambrils et diverteix 

Activitats d’animació per a grans i petits que esdevenen novetat d’aquest estiu, com són els tallers d’escultures de sorra o “Pirates per un dia” o les actuacions musicals i d’animació familiar que amenitzaran el Barri Mariner i el Barri Antic. D’aquesta àrea en destaca especialment el cap de setmana “Cambrils estrena temporada” que tindrà lloc els dies 4, 5 i 6 de juny amb tot un conjunt de propostes de dinamització. I també, el mapa interactiu; una webApp en format de plànol digital amb tots els punts d’interès del municipi que inclou un joc de preguntes sobre la localitat,  disponible en 4 idiomes.

Cambrils et fa jugar 

Propostes de descoberta per conèixer Cambrils de forma particular a través de la gimcana familiar “Un tresor robat” que es pot jugar de forma particular en qualsevol dia i hora a través del dispositiu mòbil; rutes teatralitzades culturals “El Misteri de la vila de Cambrils” i “El torrer del Port de Cambrils” que recorren el barri mariner i el barri antic on també es troba una ruta de photocalls; i la nova edició del concurs de castells de sorra. 

Cambrils, sabor autèntic 

Cambrils com a Capital Gastronòmica de la Costa Daurada presenta l’edició més nombrosa del  concurs popular Premis Vinari de Vermut amb 70 marques de vermut participants. El certamen  se celebrarà el 5 de juny al Parc del Pescador de les 11 a les 15 h. També, en destaca aquesta  temporada la tradicional ruta de la tapa que tindrà lloc del 18 al 27 de juny, just després de la  celebració del Dia Mundial de la Tapa el 17 de juny. 

Cambrils et transporta 

El trenet turístic, gran atracció per la canalla, portarà els visitants a descobrir els racons  d’interès de Cambrils amb rutes pel barri mariner i la vila, també per la zona de Ponent, el  Mercat i l’emblemàtic Parc Samà, parc històric que forma part de la Xarxa de Jardins Històrics i  dels Itineraris Culturals Europeus.