Cambrils presenta el projecte d’inclusió educativa del poble gitano al congrés de Ciutats Educadores

La regidora d’Educació va exposar aquesta iniciativa municipal per combatre l’absentisme escolar i l’abandonament dels estudis

La regidora d’Educació, Igualtat i Polítiques Actives d’Ocupació, Ingrid Duch, va participar en la XV Trobada de la xarxa estatal de Ciutats Educadores (RECE), celebrada els dies 17 i 18 de març a Vitòria-Gasteiz, per presentar el projecte d’inclusió educativa del poble gitano. Aquesta experiència de l’Ajuntament de Cambrils, que compta amb la col·laboració de l’agrupació d’entitats gitanes Agipcat, va ser seleccionada pel bloc de ponències, juntament amb 29 ajuntaments més d’arreu de l’Estat.  

Es tracta d’una iniciativa del Departament d’Educació  que es porta a terme conjuntament amb el Departament de Serveis Socials i dintre del  Servei d’Atenció al Poble Gitano, amb l’objectiu de revertir l’absentisme escolar en la població d’ètnia gitana i millorar l’èxit educatiu,  al mateix temps que es dona veu i visibilitat a aquest col·lectiu. 

La regidora Ingrid Duch  ha explicat que la ciutat Vitòria-Gasteiz va ser una gran amfitriona per una trobada que es converteix en una oportunitat de conèixer les polítiques educatives d’altres ajuntaments, experiències i programes que es desenvolupen arreu de l’Estat per donar resposta a la ciutadania i garantir la inclusió i cohesió social.  

Aquesta quinzena trobada, que tenia per títol “Consolidando la ciudad educadora”, també va ser el marc per poder conèixer els treballs realitzats per les diferents xarxes temàtiques de ciutats de l’Estat i per escoltar diferents  persones expertes de l’àmbit socioeducatiu. 

Durant la trobada, també es va celebrar l’Assemblea general de la RECE (Red Estatal de Ciudades Educadoras), en la que la regidora Ingrid Duch i els altres càrrecs electes  participants van escollir com a ciutat coordinadora de la RECE  per als dos propers anys i seu de la trobada la ciutat de Gijón, que juntament amb Málaga havia presentat la seva candidatura. 

L’Ajuntament de Cambrils és membre de la Xarxa de Ciutats Educadores des de 2004 i des de llavors ja ha participat en diferents fòrums nacionals i internacionals.