Cambrils organitza una nova campanya de donació de sang i plasma

La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

 

Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Cambrils és un dels municipis catalans que ha donat suport a la donació de sang durant l’estat d’alarma. Els dies 16 i 17 de desembre, Cambrils tornarà a acollir una campanya especial al Centre Cultural al carrer Sant Plàcid, de 10h a 14h i de 16:30h a 20:30h.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat/apuntat

Campanyes amb mesures de seguretat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els i les donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.