Cambrils instal·larà tres parcs de cal·listènia per potenciar l’esport a l’aire lliure

Els circuits de cal·listènia, que s’ubicaran a la Llosa-La Dorada i a la platja del Regueral, es posaran en funcionament abans de Setmana Santa

Cambrils comptarà amb tres nous parcs de cal·listènia per practicar esport a l’aire lliure abans de Setmana Santa. El Departament d’Esports va detectar la necessitat de comptar amb més espais esportius a l’exterior arran del confinament i les restriccions derivades de la pandèmia. Així, les noves instal·lacions donaran resposta a les demanades de ciutadania i esportistes que practiquen aquesta modalitat, que consisteix en fer exercicis físics a partir d’elements estàtics utilitzant el propi pes corporal.  

Els diferents elements ja són a Cambrils i en breu es procedirà al seu muntatge. Els nous parcs suposen una inversió de 31.343 euros i es preveu que entrin en funcionament entre els mesos de febrer i març.  

La regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, ha explicat que l’objectiu de l’actuació és potenciar la pràctica esportiva a l’aire lliure i atendre les peticions rebudes, i que les ubicacions dels nous parcs s’han escollit per proximitat amb altres serveis similars o zones de pas d’esportistes.  

El circuit més gran se situarà a la platja del Regueral, a l’alçada dels carrers Montbrió, Vila-seca i Frau, on hi ha els principals equipaments esportius de platja. En aquesta cèntrica zona també s’hi ubicaran dos nous camps de mini futbol platja/handbol, se substituiran els equipaments de vòlei platja per uns de nous, i es redistribuiran els elements existents per un millor aprofitament de l’espai. 

El segon circuit s’instal·larà a la mateixa platja, a l’alçada de la Rambla del Regueral, on antigament hi havia un petit parc infantil del que només en queda una piràmide, que s’integrarà al nou parc de cal·listènia, tenint en compte que a l’altre costat de la riera hi ha un altre parc infantil.  

Finalment, el tercer parc s’ubicarà a La Llosa-La Dorada, a l’alçada del carrer August Renoir. Es tracta d’un punt estratègic entre el Port i La Dorada, ja que és un passeig amb moltes zones verdes i pas constant d’esportistes.  

La cal·listènia és una modalitat esportives que consisteix en l’entrenament dels grups musculars mitjançant el pes corporal i l’alternança de moviments de tensió, dinàmics i explosius, introduint-hi acrobàcies en la pràctica del free style. La paraula prové del grec kallos (bellesa) i sthenos (fortalesa).