Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

Art fet amb bolígraf en una nova exposició al Palau Bofarull de la Diputació a Reus

Avatar photo
La mostra, a càrrec de l’artista Juan Gutiérrez Sánchez, reprodueix amb detall algunes de les obres més conegudes del pintor Velázquez

Quotidià a l’aula, l’oficina o la llar, el bolígraf esdevé poc habitual com a estri per fer art. Però Juan Gutiérrez Sánchez ja fa més de deu anys que l’utilitza per fer les seves obres, amb un resultat que a l’inici va sorprendre’l a ell mateix, segons confessa. Ara, el Palau Bofarull de la Diputació a Reus exposa una selecció dels seus treballs amb bolígraf, en els quals reprodueix amb exactitud obres famoses de Velázquez.

La mostra esdevé un homenatge al cèlebre pintor, i és així com l’autor l’ha volgut titular. ‘Homenatge a Velázquez’ es pot visitar de franc des d’aquest divendres, 12 d’abril, fins al pròxim 11 de maig, de dimarts a dissabte, d’11.00h a 13.00h i de 17.00h a 20.00h, a la sala d’exposicions del Palau Bofarull, a la primera planta de l’històric immoble.

El públic hi trobarà reproduccions d’obres tan conegudes com ‘la forja de Vulcà’, ‘Les Menines’ o la ‘Vella fregint ous’. Juan Gutiérrez Sánchez inverteix moltes hores en cadascun: en ‘La rendició de Breda’, per exemple, hi va dedicar 166 hores, atès que es tracta d’obres amb molts detalls i matisos.

Nascut el 1952 a Montijo (Badajoz), l’artista Juan Gutiérrez Sánchez viu a Catalunya des de 1977. És llicenciat en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. L’‘Homenatge a Velázquez’ que ara recala al Palau Bofarull de la Diputació a Reus s’ha exhibit amb èxit a Badalona, Almacelles, Campdevànol i Olivença (Badajoz).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La salut al món serà l’eix de la propera edició del Cinemón 2024 a Lleida

Notícia següent

Talarn es compromet a treballar amb la Generalitat per solucionar problemes estructurals a Salàs de Pallars i Abella de la Conca

Notícies relacionades