fbpx

Alfredo Clúa (PSC) explica el seu projecte esportiu i cultural a Cambrils

Avatar photo

El Secretari General de Cultura i Esport del Govern d'Espanya, Víctor Francos, ha visitat el municipi aquest dijous

El Secretari General de Cultura i Esport del Govern d’Espanya, Víctor Francos, acompanyat de l’alcaldable del PSC a Cambrils, Alfredo Clúa, ha fet una ruta per Cambrils, amb una aturada a la zona esportiva municipal i també a les obres inacabades del teatre-auditori de Cambrils i del Mercat Municipal, declarat bé cultural d’interès local per l’Ajuntament.

 

Durant la seva visita a la zona esportiva municipal, el Secretari General de Cultura i Esport ha destacat la importància de la pràctica esportiva en la societat actual i la necessitat d’impulsar polítiques públiques que fomentin l’esport entre la població. S’ha mostrat molt sorprès per la qualitat de les infraestructures públiques i pel fet que estiguin unides de manera estratègica en un mateix punt, centralitzant d’aquesta manera l’activitat física.

 

“Com a Ministeri estem molt interessats a saber quins projectes culturals i esportius es generen des de l’àmbit local. Avui estem aquí per explorar possibles vies de col·laboració”, afegia. Pel secretari d’Estat, “l’esport de veritat no és el que surt per la premsa i les televisions sinó que és l’esport local perquè genera hàbits saludables”.

 

L’alcaldable socialista ha explicat els projectes de futur que pretén desenvolupar de cara al proper mandat: com per exemple el nou pavelló cobert entre les pistes de futbol i la d’atletisme; a més de treballar per millorar les actuals instal·lacions amb un pla de manteniment. “Tenim unes bones infraestructures, però cal seguir millorant-les, i per això estarem a l’aguait de les línies de subvencions; així com seguir potenciant les competicions esportives de caràcter internacional; facilitarem l’accés a la pràctica esportiva a les persones amb una situació econòmica més desfavorida amb la creació i promoció de programes d’ajuts socials, especialment en edat escolar i juvenil o, per exemple, fomentar programes d’esport extraescolar que ofereixin una oferta completa, tant en el foment del valor de l’esforç, com del respecte, la igualtat i la corresponsabilitat”.

 

A la visita també hi ha estat present Miguel Ángel Díaz, número 4 a la candidatura del PSC i molt vinculat a les entitats esportives i culturals de Cambrils.

 

El teatre, al programa

Posteriorment, el Secretari General i l’alcaldable del PSC s’han desplaçat fins a les obres inacabades del teatre auditori de Cambrils. Clúa ha recordat que el dossier amb la valoració econòmica del projecte refós per acabar aquesta infraestructura està a la Generalitat i que l’obra està inclosa en les negociacions entre ERC i PSC dels pressupostos de la Generalitat.

 

“Espero que aconseguim un percentatge important de diners per a la finalització dels treballs. Cambrils necessita un teatre auditori i espai de congressos que ens permetrà dinamitzar un sector”. Ara per ara, la finalització del projecte està valorada en 9 milions d’euros.

 

Pel que fa a algunes de les pinzellades programàtiques en cultura que Clúa vol anar treballant de cara al proper mandat, un cop passades les eleccions, hi ha la creació de la marca #CambrilsCultura al voltant de la qual es generarà un conjunt de noves accions; la creació d’uns bons culturals de descompte per adults i famílies; la posada en marxa de programes d’abonaments a col·lectius com joves, infants, gent gran per garantir el consum cultural en igualtat; a més, continuarem recolzant la cultura tradicional i impulsar i visualitzar les noves tendències artístiques i creatives locals perquè tinguin un espai de trobada i d’expressió.

 

“Tenim clar que la cultura és un instrument per al desenvolupament econòmic, generadora de riquesa i d’ocupació, de competitivitat i d’oportunitats. I un factor d’atracció i dinamització del municipi; a més, les associacions i entitats de cultura tradicional i popular generen una gran xarxa i són elements de cohesió social bàsics a Cambrils”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tarragona acollirà la Fira de Formació Professional Camins d’FP

Notícia següent

FESTA, l’aposta del Cirque du Soleil per celebrar 10 anys a Andorra

Notícies relacionades