Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

Aigües de Reus inaugura el parc fotovoltaic més gran de la ciutat

Avatar photo

El projecte ha comportat una inversió de 655.335,93 euros (IVA inclòs) a càrrec de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA)

Reus ha estrenat la planta fotovoltaica més gran de la ciutat, situada a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), amb un total de 972 plaques i 3.013 m² de superfície per a la captació solar. El projecte, impulsat per Aigües de Reus, ha comportat una inversió de 655.335,93 euros (IVA inclòs) a càrrec de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i de la que Aigües de Reus assumeix el cost corresponent a l’IVA.

 

Carles Pellicer, alcalde de Reus; Noemí Llauradó, vicealcaldessa; i Samuel Reyes, director de l’Agència Catalana de l’Aigua, han visitat les instal·lacions aquest dimecres, 22 de març, coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua.

 

Les obres van començar el passat mes de novembre. Les plaques s’han distribuït en diferents edificis de l’EDAR, tot i que el número més gran (758 plaques) s’ha concentrat en un terreny sense edificar de l’interior del recinte de la depuradora. La instal·lació fotovoltaica té una potència total de 641,52 kWp.

 

En relació amb el rendiment energètic, el projecte preveu que la producció màxima de la planta sigui d’1.027.357 kWh/any, mentre que el consum anual de l’EDAR és d’una mitjana de 3.100.000 kWh/any. En conseqüència, la planta cobrirà aproximadament el 33% de la demanda elèctrica de l’activitat de la depuradora

 

L’EDAR ja produeix energia elèctrica

A aquest percentatge cal sumar-hi l’energia que l’EDAR, des de fa anys, ja obté mitjançant “trigeneració” i que la convertirà en una de les depuradores més eficients de Catalunya, en arribar a produir, en conjunt i de mitjana, per damunt dels 2/3 de l’energia que consumeix.

 

Actualment, L’EDAR de Reus ja produeix cada any al voltant d’un milió de metres cúbics de biogàs, una part dels quals es converteix en energia elèctrica i permet l’obtenció del voltant d’un milió de kWh anuals. Això varia en funció de la disponibilitat de biogàs, incidències de les instal·lacions, etc., podent generar fins a un màxim d’uns 2 milions de kWh/any, si es donessin les condicions de disponibilitat de gas, que suposaria gairebé la producció total de l’energia necessària a la planta i, per tant, un balanç energètic neutre.

 

Tot plegat cal emmarcar-ho en el seguit d’inversions en eficiència energètica que impulsa de fa temps Aigües de Reus, rere un canvi de model energètic. Fruit d’aquestes polítiques, el pla d’inversions d’aquest 2023 inclou diverses actuacions, entre les quals hi ha el millor aprofitament dels recursos hídrics de la ciutat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

17 − eleven =

Notícia anterior

El pavelló de Can Magí, propera parada del futur esportiu de Sant Cugat

Notícia següent

Un dentista enverina la mare dels seus fills per començar una nova vida amb l’amant

Notícies relacionades