Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

El 2023, l’Any Xavier Amorós a Reus

Avatar photo

“La notícia de la mort de Xavier Amorós ens ha omplert de profunda tristesa. Hem perdut la veu que ha escrit la crònica de la ciutat de bona part del segle XX”, ha manifestat l’alcalde

La ciutat de Reus dedicarà l’any vinent a l’Any Amorós. Així ho ha anunciat l’alcalde, Carles Pellicer, en la roda de premsa convocada per expressar el condol de la mort de l’escriptor i Fill il·lustre de la ciutat Xavier Amorós.

“La notícia de la mort de Xavier Amorós ens ha omplert de profunda tristesa. Hem perdut la veu que ha escrit la crònica de la ciutat de bona part del segle XX”, ha manifestat l’alcalde, que ha comparegut acompanyat per la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, i pel regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens.

Xavier Amorós va ser nomenat Fill il·lustre de la ciutat el 1998. Va ser nomenat també Creu de Sant Jordi i Doctor Honoris Causa per la Universitat Rovira i Virgili. Amb el seu nom a la Biblioteca Central, Xavier Amorós ha estat sempre implicat amb la vida social, política i cultural. L’any 2016 va fer donació del seu fons particular documental a l’Arxiu Municipal i els seus llibres a la biblioteca.

L’anunci de dedicar l’any 2023 a Xavier Amorós no s’havia fet encara públic, però si que s’havia parlat amb l’escriptor, que s’havia mostrat especialment il·lusionat per la commemoració i que tindrà el seu punt neuràlgic a l’espai bibliotecari que du el seu nom.

L’Ajuntament va aplegar la seva obra completa en cinc volums, publicats entre el 2004 i el 2017, sota la coordinació de Rosa Cabré.

Les autoritats municipals han anat al Tanatori Municipal per lliurar a la família la bandera de la ciutat, tal com marca el protocol dels Fills Il·lustres. La cerimònia de condol serà demà dimecres dia 20 de juliol, a les 9:00 h, al mateix Tanatori.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Vilanova i la Geltrú millora l’enllumenat públic durant l’estiu

Notícia següent

3 joves de Salou viatgen a Silicon Valley en guanyar un concurs pel seu projecte escolar

Notícies relacionades