Un Pilar dels Xiquets de Reus ha donat la benvinguda als més de 2.000 participants que han pres part en la I Cursa Fem Salut Sant Joan, que ha tingut lloc avui diumenge, 30 de març a Reus. Ha estat una activitat solidària per a la promoció de l’exercici físic oberta a tota la població i que ha organitzat Salut Sant Joan Reus Baix Camp, en commemoració al Dia Mundial de l’Activitat Física. La cursa, amb sortida i arribada a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, s’ha iniciat a les 10 h i ha tingut dos circuits: una cursa o caminada de 5 km i un recorregut adaptat per a pacients al voltant de l’Hospital d’1 km. Anton Benet, gerent de Salut Sant Joan Reus Baix Camp s’ha mostrat molt satisfet de l’acollida que ha tingut la primera edició de Fem Salut Sant Joan “perquè és un moment que hem pogut compartir amb tota la ciutadania i enfortir els lligams que ens uneixen, alhora que hem pogut posar en valor l’esport, coincidint amb el Dia Mundial de l’activitat física”.
L’activitat al voltant de la cursa ha començat ben d’hora amb exercicis d’activació a l’exercici físic, tant per als corredors i caminadors com per als pacients, així com activitats d’animació i música. Al punt de les 10 del matí l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita ha donat la sortida als 86 pacients que han pres part en el circuit adaptat i, posteriorment, han sortit la resta de corredors i caminadors, que han completat els 5 quilòmetres del recorregut urbà i que, per arribar a la meta, han fet els últims 250 metres per la rambla interior de l’Hospital.
Un dels trets diferencials d’aquesta cursa ha estat, precisament, la participació de pacients, que han fet un circuit adaptat, acompanyats en tot moment per professionals sanitaris i voluntaris. Per Paola Ugarte, metgessa del Servei de Fisiologia Clínica i Avaluació Funcional de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, la participació de pacients en aquesta cursa és important perquè “l’exercici físic és beneficiós per la majoria de malalties cròniques, fa que millorin la seva capacitat funcional, que siguin menys fràgils i, a la llarga, menys dependents”.
Els beneficis que es puguin obtenir aniran destinats íntegrament al Programa de rehabilitació cardíaca de l’entitat. Cada any, al nostre territori, 300 persones es veuen afectades per un infart. La rehabilitació cardíaca és un programa d’activitats per millorar la condició física, mental i social d’aquestes persones, i l’objectiu és incrementar el coneixement de la malaltia, millorar la conscienciació i l’autocura per recuperar l’autoestima i la millora global de la qualitat de vida.
La cursa ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Reus a través de Reus Esport i Lleure, el Consell Esportiu del Baix Camp, l’Associació Amics de l’Hospital i la Universitat Rovira i Virgili, així com amb el patrocini de diverses entitats i empreses del territori. Una part fonamental de l’organització han estat, també, els més de 180 voluntaris, estudiants de medicina, fisioteràpia, nutrició i dietètica i infermeria de la Universitat Rovira i Virgili.
Aquest mes d'abril ha tingut 46 anys de les primeres eleccions municipals democràtiques després de gairebé 40 anys de dictadura.…
Un tren aturat a l'estació de Sant Vicenç de Calders, al Vendrell (Baix Penedès), provoca alteracions del servei des de…
La jove cambrilenca Laura Tarsà presentarà el documental “Ran de mar tenia una casa” el proper divendres 25 d’abril a…
Com cada any, els dies previs al Diumenge de Rams, Vilafranca acollirà el tradicional Mercat de Palmes i Palmons als…
Ca n'Amat-Museu de Viladecans acollirà des de demà dijous, dia 3, i fins al 30 d'abril l'exposició “Segur que tomba.…
L'Ajuntament de l’Ampolla ha iniciat la instal·lació de nova cartelleria a totes les illes de contenidors municipals, tant soterrades com…
Esta web utiliza cookies.