Un home crema 8 contenidors aquest matí a Reus

El presumpte autor, un home de 43 anys, no tenia cap domicili conegut

Un home ha estat detingut per la Guàrdia Urbana de Reus i Mossos d’Esquadra com a presumpte autor de la crema de diversos contenidors que aquesta matinada i demà s’ha produït a diferents punts de la ciutat. La detenció ha estat possible gràcies a la investigació policial que han realitzat de manera conjunta agents dels dos cossos. Els agents han realitzat un desplegament pels entorns dels barris on s’han produït els incendis, inspeccionant també les imatges registrades per les càmeres de videovigilància per localitzar i identificar l’autor dels fets.

El presumpte autor, un home de 43 anys sense domicili conegut, ha estat identificat com a sospitós a l’avinguda Jaume I, molt a prop del lloc on actuava una patrulla de la Guàrdia Urbana i dels Bombers en l’extinció d’uns contenidors. Li han estat localitzats tres encenedors i papers de diari. Davant els indicis, i que s’ha pogut acreditar la seva localització a diversos llocs propers als punts on s’han cremat contenidors, en moments anteriors i posteriors als incendis, se l’ha traslladat a les dependències dels Mossos d’Esquadra, on finalment ha quedat detingut.

La crema de contenidors que han tingut lloc aquest matí s’ha produït a cinc punts diferents de la ciutat: el carrer de Prous i Vila (sobre les 06.13 h), on ha cremat un contenidor; el carrer de Ramon J. Sender (07.03 h), amb un contenidor i un vehicle afectat; a la plaça de Prim (07.30 h), amb un contenidor cremat; a l’avinguda de Jaume I (09.14 h), amb quatre contenidors cremats, un quadre de la llum afectat pel fum, una palmera i un arbre també afectats; i al Carrer del Canal (09.48 h), amb un contenidor cremat i cablejat de la primera planta d’una façana afectat. A més, aquesta nit també s’ha produït l’incendi d’una taula i un para-sol a l’av. del Carrilet.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha afirmat que el Govern, l’Ajuntament i el conjunt de la ciutadania hem de ser contundents contra aquells que posen en risc la convivència i la seguretat de tots; i que, en aquest cas, demostren una falta de respecte absoluta per la propietat pública i la important inversió que estem fent tots per implementar un servei de recollida de residus de qualitat».

Alhora, la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, afirma que «la detenció del presumpte autor dels incendis ha estat possible gràcies a tres estratègies policials: la col·laboració entre cossos de seguretat, els avenços tecnològics que hem implantat i la política de proximitat».