La ministra de defensa María Dolores De Cospedal presencia l’exercici #EagleEye

Aquest matí, la ministra de Defensa visita l'Aeroport de Reus que és el centre operatiu d'Eagle Eye

Pla obert d'un militar al punt de tir de la bateria 'Mistral', amb un altre efectiu desenfocat en primer terme, durant l'operatiu 'Eagle Eye' de l'exèrcit espanyol a l'Aeroport de Reus.

Aquest dijous al matí, l’Aeroport de Reus és també escenari de l’operació #EagleEye, ja que l’aeroport és el seu centre operatiu. La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, presencia avui l’exercici del Eagle Eye que es desenvolupa entre els dies 11 i 15 de desembre a Tarragona i al golf de Lleó.

Uns 650 efectius de l’exèrcit de terra, de l’aire i de l’armada espanyola s’entrenen aquesta setmana al Camp de Tarragona en la primera operació ‘Eagle Eye’ -ull d’àliga- que es porta a terme en terres catalanes. Aquest operatiu militar s’emmarca en les tasques de defensa de l’espai aeri i d’infraestructures clau com l’Aeroport de Reus i el Port de Tarragona. En aquesta ocasió, l’exercici simula un possible atac d’un avió no identificat, amb la qual cosa es permet posar a prova la resposta del conjunt de les forces armades. Aquestes activitats militars es coordinen des de l’Aeroport de Reus i mobilitzen diversos equips d’artilleria antiaèria en diverses localitzacions del territori, una fragata de l’armada espanyola i avions com l’’Eurofighter’. Segons l’exèrcit, l’operatiu estava planificat de fa mesos i no té cap relació amb el 21-D