L’horari límit de les terrases serà el mateix per tots els establiments

L'Ajuntament de Reus i els restauradors han acordat com a hora límit la 1h, i les 2h els dijous, divendres, dissabtes i vigílies de festius

Els representants del sector de la restauració i l’Ajuntament de Reus han arribat a un acord per homogeneïtzar els horaris de les terrasses de tots els locals i mantenir una oferta d’oci de qualitat però respectant també el descans dels veïns. La nova regulació fixa l’horari d’obertura de les 8h a la 1h, i fins a les 2h els dijous, divendres, dissabtes i vigílies de festius. Fins ara, l’horari no era el mateix per tots els establiments, ja que els locals que van demanar la llicència de terrassa abans del 2016 podien mantenir-les obertes fins a les 2:30h i fins a les 3h, en canvi, les llicències a partir del 2016 ja incorporaven aquesta reducció fins a la 1h i les 2h.

“Que Reus continuï tenint un oci nocturn de qualitat depèn de tots”, ha dit la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles. Amb la nova regulació de l’horari de les terrasses es pretén “mantenir l’oferta d’oci de qualitat a Reus” -una “oferta de convivència i civisme”- tenint en compte “el descans veïnal”, ha explicat la regidora. En aquest sentit, Caelles ha remarcat que “no ho fem sols”, ja que han comptat amb la col·laboració i el consens dels representants del sector de la restauració. “Des de primer moment han entès que depèn de la feina conjunta”, ha assegurat la regidora. Igualment, Caelles ha aclarit que, normalment, les “puntuals alteracions” que es produeixen durant la nit, “vénen donades pels usuaris”, i no pels restauradors.

D’aquesta manera, després de l’hora límit, els restauradors no podran permetre l’accés a la terrassa, ni servir cap consumició. A més, les consumicions tampoc es podran emportar per cap mitjà, com gots de plàstic, segons ha detallat el regidor d’Hisenda, Joaquim Enrech, que ha recordat que l’ordenança de civisme estableix respectar el descansa del veïnat, evitant sorolls i molèsties, i prohibeix el consum de begudes alcohòliques a la via pública. Enrech ha volgut destacar que aquesta nova regulació acaba amb totes les diferències i afavoreix “l’homogeneïtzació” respecte als horaris de les terrasses de tots els locals. Per tant, absolutament totes les terrasses tindran el mateix horari de tancament, fins i tot les privades.

Pocs expedients sancionadors 

El regidor Enrech també ha facilitat algunes dades respecte als expedients sancionadors oberts en aquest àmbit. D’un total de 330 terrasses a Reus -10 d’aquestes, privades-, el 2015 es van obrir 14 expedients sancionadors, el 2016 es van obrir 4, el 2017, 13, i en aquest 201, fins ara, només se n’ha obert 1.