Reus recorre als Next Generation amb projectes per valor de 90 MEUR

El 'hub' tecnològic del Tecnoparc, un Gastromercat i espais modernistes, entre les propostes presentades al fons europeu

L’Ajuntament de Reus ha presentat una vintena de projectes als fons Next Generation, pressupostats en més de 90 milions d’euros. Alguns podrien ser subvencionats parcialment i d’altres, en la seva totalitat. Es tracta d’un “full de ruta” de tots projectes que poden acollir-se als ajuts europeus, englobats en tres grans àmbits: d’ACCIÓ de la Generalitat, manifestacions d’interès, i mecanismes de recuperació i resiliència.

La transformació del Mercat Central amb la creació d’un Gastromercat i la implantació de Zones de Baixes Emissions seran dels primers en resoldre’s, a principis de 2022. També s’ha inclòs l’impuls d’un hub tecnològic a través de Redessa i accions en edificis modernistes o vinculats a Gaudí, com la Casa Navàs i el Pere Mata.

“N’hem de treure el màxim profit”, ha manifestat la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, aquest dimecres, junt amb l’alcalde Carles Pellicer, en la presentació dels projectes presentats al fons europeu de recuperació.