Reus intensifica la presència d’educadors, voluntaris i policia a la via pública davant l’alt risc de rebrot

L'Ajuntament demana evitar les trobades socials massives i anuncia una major pressió contra el 'botellón'

Pla mitjà de dos voluntaris de Protecció Civil controlant l'ús de mascareta entre dos veïns de Reus asseguts en un banc del passeig Sunyer, el 18 d'agost del 2020. Foto ACN
L’Ajuntament de Reus fa una crida a extremar les precaucions davant l’augment del risc de rebrot de covid-19 a la ciutat, que ja és de 324,23 –50 punts més que el dia anterior. L’alcalde en funcions, Daniel Rubio, ha demanat que s’evitin les reunions familiars massives i les trobades socials a la via pública, que es troben al darrere dels nous casos registrats en els darrers dies, segons ha apuntat.
Rubio ha explicat que reforçaran la presència d’educadors socials, de voluntaris de Protecció Civil i de patrulles de la Guàrdia Urbana. L’objectiu, ha dit, és vetllar pel compliment de l’ús de la mascareta i el control de les mesures de seguretat als establiments de restauració. A més, ha afirmat que augmentaran la pressió contra el ‘botellón’.

En una compareixença de premsa, Rubio ha explicat que han reforçat la comunicació envers al ciutadania i que han decidit ampliar el servei d’educadors de salut. En concret, es passarà a disposar de tres equips, de dues persones cadascun, perquè recorrin de dilluns a diumenge els punts de la ciutat on es concentrin més persones i s’hagi pogut percebre que cal reforçar els missatges de prevenció bàsics per evitar contagis.

Aquests efectius, juntament amb sis voluntaris de Protecció Civil, es distribueixen pel municipi per tal de portar a terme una campanya de caire pedagògic entre els ciutadans. En concret se centren en les àrees bàsiques de salut amb una major incidència com són la 2 –a l’entorn del barri de la Immaculada i Misericòrdia-, la 3 –a la plaça Llibertat i cap al nord del municipi- i a la 5 –que comprèn els barris Fortuny, Juroca o Montserrat.

L’Ajuntament també vol fer especial incidència en les trobades socials massives i en les terrasses i establiments de restauració. Per aquest motiu, Rubio ha afirmat que, després de fer una primera “pentinada molt pedagògica” de la ciutat, la Guàrdia Urbana actuarà amb contundència i aixecarà actes als infractors. “Fem un prec a la ciutadania perquè prengui la màxima consciència del risc de la malaltia i que redueixi les reunions al màxim possible”, ha manifestat.

A més, el regidor reusenc ha explicat que també s’adreçaran a la Federació d’Associacions de Veïns de Reus per demanar la seva col·laboració, i ha assegurat que augmentaran “el control i la pressió” contra el ‘botellón’.

En aquest sentit, Rubio ha recordat que aquest cap de setmana passat han pogut frustrar-ne un que preveia aplegar més d’un centenar de persones al polígon Alba. La Guàrdia Urbana i els Mossos van aixecar nou actes per consum d’alcohol a la via pública i Rubio ha dit que imposaran la màxima sanció permesa. “És un atemptat contra la salut pública”, ha valorat.

L’alcalde en funcions de Reus ha insistit que portaran a terme “la màxima pressió i incidència” per eradicar “com abans millor” les concentracions de persones i les conductes “que han “trencat” la tendència que presentava el municipi. “La contenció estable de contagis s’ha trencat. Això és fruit també de l’estiu i que tenim municipis costaners a prop que reben molta gent d’altres llocs de l’Estat i les cadenes de transmissió són molt difícils de contenir”, ha afegit.

A la ciutat de Reus el risc de rebrot se situa aquest dilluns en 324,23, mentre que dilluns era de 273,40, i Salut continua analitzant l’evolució de les dades. L’increment en un dia ha estat de més de 50 punts, seguint la tendència recent. Actualment el risc de rebrot al Camp de Tarragona també es manté a l’alça i ja és de 121,84, segons les últimes dades publicades pel Departament de Salut. Dilluns la regió va entrar en risc alt de rebrot -amb un nivell superior al 100- per primer cop des del 6 d’abril.