Reus dobla l’oferta de casals d’estiu per a la primera infància per aquest agost

Aquesta ampliació permet facilitar un servei per a conciliar la vida laboral i familiar a aquelles famílies que ho necessitin, tenint en compte que l’oferta de cures i lleure per aquesta franja d’edat durant el mes d’agost és limitada

La Regidoria de Salut i Ciutadania, a través del SOAF Mas Pintat i en col·laboració amb el Programa Temps x cures que compta amb el suport de la conselleria d’Igualtat i Feminismes, han doblat aquest estiu l’oferta de casals d’estiu per a la primera infància durant el mes d’agost. Aquesta ampliació permet facilitar un servei per a conciliar la vida laboral i familiar a aquelles famílies que ho necessitin, tenint en compte que l’oferta de cures i lleure per aquesta franja d’edat durant el mes d’agost és limitada.

L’oferta d’enguany consisteix en un casal a l’EBM l’Olivera i un altre a l’EBM la Ginesta. En total, 80 places per a les quatre setmanes d’agost, de l’1 al 26, que ja s’han emplenat pràcticament. Aquesta oferta cobreix les edats dels infants des de les 16 setmanes de vida i fins als 3 anys i els seus germans grans de fins a 6 anys. Els anys anteriors, el casal d’agost per a infants de 16 setmanes a 3 anys, més els germans de fins a 5 anys, es venia realitzant a les instal·lacions de l’EBM Marfull.

El servei que s’ofereix de 9h a 13h és totalment gratuït, amb acollida des de les 8 i menjador de 13h a 15h, per a les famílies que ho requereixin.

Els equips estan formats per tècnics d’educació infantil i monitors, liderats per un director i una directora, tots amb una contrastada experiència i habilitat en la cura dels infants d’aquestes franges d’edat.

El tema d’aquest any, sobre el qual s’ha elaborat la programació, és “Un estiu màgic”. Com és habitual, tot i els nervis del primer dia, tant per part d’alguns infants com dels pares i mares, la primera setmana de casal s’ha desenvolupat amb normalitat i els infants han pogut gaudir de manualitats, tallers de psicomotricitat, jocs d’aigua, i moltes activitats més.