Oliver Klein: “Hi haurà dos nuclis comercials amb ambientació atractiva que farà que els nostres carrers estiguin més vius”

Regidor de Promoció Econòmica de Cambrils

Oliver Klein, regidor de Promoció Econòmica de Cambrils. Foto: Julio Collado

Com es presenta la campanya de Nadal d’enguany?

Com un primer Nadal amb moltes ganes, però sent conscients que tot no ho arreglarem el primer any. Puc dir que des de la regidoria de Promoció Econòmica ens marquen treballar intensament durant aquests 4 anys perquè Cambrils millori la seva imatge i el seu comerç durant la temporada nadalenca. Aquest serà el primer curs, intentarem fer el màxim i fer-ho el millor possible, però cada any que passi intensificarem aquest esforç perquè creiem que Cambrils es mereix un millor Nadal.

Quines novetats hi haurà aquest any?

N’hi haurà moltes. Tenim un calendari nadalenc molt ampli organitzat des de l’Ajuntament però amb molta col·laboració de les entitats de comerciants i culturals. Es podria dir que el Nadal ha començat aquest 29 de novembre amb l’encesa oficial de llums de Nadal i s’acabarà l’endemà de Reis. Per tant, és una mica més d’un mes d’activitats culturals i comercials amb les quals volem que durant tot aquest temps hi hagi aquest ambient nadalenc.

Quins seran els actes més destacats?

Per la nostra part més comercial vull destacar el Mercat de Nadal, que serà la primera gran activitat després de l’encesa de llums i comptarà amb un fil musical als carrers que després s’estendrà a tot el municipi. Cal destacar que aquest any es produirà un gran canvi en el Mercat de Nadal i s’estendrà més enllà de la Plaça de la Vila on s’ha fet tradicionalment i arribarà a més carrers. També hi haurà una qualitat superior. Aquesta vegada tenim una programació molt intensa en els quatre dies que es farà i en els quals els nens podran veure l’arribada del Pare Noel.

Quina implicació tenen les entitats de comerciants?

Hi ha campanyes que són liderades per les tres entitats de botiguers del municipi. La Unió de Botiguers inaugurarà per Nadal un pessebre a la plaça Martí i Nolla i després també realitzarà la campanya “El Nadal més divertit”, que són atraccions per a nens a les principals places del municipi, a més del concurs d’aparadors de Nadal. D’altra banda, l’Associació de Comerciants Vilacentre és la que gairebé organitza el Mercat de Nadal i La Xarxa del Port farà una ambientació especial, amb el suport municipal, a la plaça del Pòsit.

Cadascú està situat en el seu àmbit i això ens ajuda a diversificar i ampliar la presència del Nadal a tot el municipi. Després, internament cada entitat comercial té les seves campanyes de rebaixes, bons i sortejos i cada botiga, segons estigui associada a una entitat o una altra, tindrà les seves campanyes. 

De quina manera influeixen les campanyes de promoció en les vendes nadalenques?

He estat moltes setmanes amb els botiguers i la intenció és tenir dos nuclis comercials importants. Un al voltant de la plaça de la Vila aprofitant el Mercat de Nadal al començament i després un altre també al voltant de la plaça del Pòsit, que tindrà novetats en l’ambientació que faran que sigui molt bonic anar a passejar per allà durant les dates nadalenques. Aleshores, aquest foment de dos nuclis comercials amb aquesta ambientació atractiva per les famílies fa que indirectament els nostres carrers estiguin més vius, siguin més comercials i la gent pugui gaudir i comprar a tot el nostre comerç ,que és dispers, ampli i variat.

 Creu que el nivell de venda durant l’època nadalenca és bo a Cambrils?

Si, inclús diria que hi ha un ànim per part de la població de voler comprar al seu propi municipi perquè hi ha botigues de molta qualitat i de tots els productes. El que li faltava era reforçar-nos entre tots per donar una imatge forta. Això vol dir tenir una ambientació nadalenca major, ser atractius per la gent dels pobles del voltant que puguin vindre i evitar la fugida d’alguns cambrilencs a municipis més grans. La nostra lluita és que la despesa comercial sigui més gran, perquè creiem que ho pot ser i tenim els mecanismes necessaris per fer-ho si ens convencem i col·laborem sector públic i privat.

Quin és el tret diferencial de Cambrils respecte a Reus o Tarragona?

El cambrilenc que va a Reus o Tarragona segurament ho fa per anar a franquícies o grans centres comercials. Antigament es podia anar a botigues concretes que tenien gran tradició comercial en aquests municipis, però el comerç de Cambrils ha millorat molt i es pot comprar de tot. Una gran part dels cambrilencs saben que tenen la possibilitat de quedar-se al seu municipi per comprar de tot i això ho hem de recordar i enfortir.

També hi ha la competència de les plataformes electròniques per Internet. Evidentment, hem d’acceptar que hi haurà una part de la població que en qualsevol moment anirà a un centre comercial, a una franquícia concreta que no està a Cambrils o comprarà per Internet. Hem de conviure amb això i ser més intel·ligents per enfortir-nos millorant la qualitat, fent que s’obrin botigues al carrer i que l’administració ajudi perquè serà en benefici de la totalitat. A vegades veiem la competència com una cosa forta, però la competència és benvinguda a Cambrils.