Els Nanos de Reus tallaran la quarta cama de la Vella Quaresma

L'acte es realitzarà aquest divendres al Teatre Bartrina de Reus

La Regidoria de Cultura i la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística continuen aquest divendres (10:00 h) l’activitat de serrar una de les set cames de la Vella Quaresma, en aquest cas la quarta, mitjançant un espectacle adreçat als nens i nenes de la ciutat. En aquesta ocasió es trasllada l’espectacle al Teatre Bartrina davant la previsió de pluja. Els Nanos de Reus, i en concret el Xiquet i la Xiqueta, protagonitzaran la quarta de les sessions setmanals que, amb la presència d’escolars, es realitzaran fins al dia 12 d’abril normalment a la plaça de les Peixateries Velles.

En aquesta quarta sessió hi participaran diferents escoles bressol de la ciutat, en concret les EBM Marfull, Lligabosc, L’Olivera, El Margalló, La Ginesta i Montsant, a  més de l’Escola Bressol La Sargantana i el centre Lluna Cullerades, amb un total de 291 nens i nenes que assistiran a l’espectacle al Teatre Bartrina.

Aquest any, uns 2.000 xiquets i xiquetes de més de trenta escoles i llars d’infants s’han sumat a aquesta proposta. A més, les àrees de Cultura i Ensenyament han repartit a les escoles una imatge de la Vella Quaresma per muntar, dissenyada per Sergi Salvó (IAKARE).

L’espectacle està protagonitzat per Xavi Picarols, que interpreta el “Carni”, el gran protagonista del Carnaval que no es resigna a la realitat que la festa s’ha acabat i que no tornarà fins l’any vinent.

L’acte tindrà lloc cada divendres a les 10:00 h, mentre duri el període de la Quaresma, amb músics, cançons i gresca. L’última cama se serrarà el dimecres de la Setmana Santa, el dia 12 d’abril a les 12:00 h. Cada setmana, membres d’entitats locals (persones vinculades al Carnaval, artistes, representants del món de la cultura popular, la música o el teatre) tallaran les cames de la Vella Quaresma, que estarà penjada durant tot aquest període de l’any a les Peixateries Velles.