Ismail Moussati, de l’Institut Josep Tapiró, guanya el concurs Poetry Slam “Som Ferrater”

El Poetry Slam «Som Ferrater» és un concurs de poesia recitada que tenia com a finalitat  fomentar el coneixement de l’obra de Gabriel Ferrater entre l’alumnat dels Instituts de Reus

Ismail Moussati Hamdi, de l’Institut Josep Tapiró, ha guanyat el concurs de poesia recitada Poetry Slam “Som Ferrater”, després que la Biblioteca Xavier Amorós ha acollit aquesta tarda la final, i s’ha emportat una tauleta electrònica patrocinada per BEEP Informàtica i un lot de llibres per a la biblioteca de l’institut del fons de les Biblioteques Municipals de Reus.

El Poetry Slam «Som Ferrater» és un concurs de poesia recitada que tenia com a finalitat  fomentar el coneixement de l’obra de Gabriel Ferrater entre l’alumnat dels Instituts de Reus. En el concurs han participat sis instituts: IES Baix Camp, IES Domènech i Montaner, IES Gaudí, IES Gabriel Ferrater, IES Josep Tapiró i IES Salvador Vilaseca.

Prèvia a la realització del concurs les classes dels instituts participants han realitzat un seguit d’activitats en els mateixos centres educatius. Per un costat, uns tallers de lectura amb un lot de llibres itinerant de «Les dones i els dies» de Gabriel Ferrater de les Biblioteques Municipals, que va començar el desembre de l’any passat i es va fer fins al mes de març. I uns tallers d’escriptura i d’interpretació impartits pe formador serà Salva Soler, poeta multidisciplinari, campió de l’Estat espanyol i medalla de bronze a la Copa del Món de Poetry Slam 2015 i un dels majors exponents de la poesia escènica i el spoken word a nivell internacional.

El taller d’escritura es van fer els dies 15, 17 i 22 de març, i el taller d’interpretació, el 24, 29 i 31 de març. En total han participat 121 alumnes, dels quals 89 han interpretat les seves composicions en la eliminatòria que s’ha desenvolupat en els propis instituts per escollir-ne els tres de cada centre que han participat en la semifinal.

La semifinal amb els 18 participants va tenir lloc a la Biblioteca Central Xavier Amorós el  25 d’abril a les 18:00 h. L’acte estava obert a tothom i va comptar amb un públic nombrós, la majoria joves des instituts de Reus. Els seleccionats per participar a la final d’avui del 23 de maig van ser: Meriem Kabir, de l’Institut Baix Camp; Aleix Guerra, de l’Institut Domènech i Montaner; Sergi Sánchez, de l’Institut Gabriel Ferrater; Anna Bondesio Tejero, de l’Institut Gaudí; Ismail Moussati Hamdi, de l’Institut Josep Tapiró, i finalment, Imane Kachar, de l’Institut Salvador Vilaseca. 

En el decurs de la final feta aquesta tarda a la Biblioteca Xavier Amorós hi han participat també, fora de concurs, 11 alumnes dels instituts Domènech i Montaner, Josep Tapiró i Salvador Vilaseca, amb composicions que destaven en originalitat i qualitat, i que han fet gaudir molt al públic, majoritàriament jove.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística i d’Educació de l’Ajuntament de Reus, ha manifestat que “des de Reus Cultura i des d’Educació fem un balanç molt positiu d’aquesta iniciativa i les Biblioteques Municipals ja treballen per poder repetir l’experiència en pròximes edicions, amb la finalitat de fomentar el coneixement de l’obra d’altres autors locals entre els joves estudiants“.