L’Ajuntament i la federació acorden millores al Camp de la Pastoreta per practicar rugbi

El trasllat de la secció de rugbi del Reus Deportiu al Camp de La Pastoreta s’ha traduït en un increment de les hores d’ús per a entrenament i competició

La Federació Catalana de Rugbi ha reiterat el seu vist-i-plau a l’ús del camp municipal de futbol La Pastoreta per al desenvolupament dels partits oficials dels equips de la secció de rugbi del Reus Deportiu fins a final de l’actual temporada. Al seu torn, l’Ajuntament de Reus s’ha compromès a realitzar aquest estiu les actuacions pendents per millorar les condicions esportives d’aquestes instal·lacions municipals espai per a la pràctica del rugby, de cara a la temporada 2017-2018.

El regidor d’Esports, Jordi Cervera, ha mantingut aquest dissabte 11 de març una reunió de treball amb el president de la Federació Catalana de Rugbi, Ignasi Planas, en relació al canvi d’ubicació dels partits de la secció de rugby del Reus Deportiu i la seva idoneïtat per a la competició dels diferents equips i escola de rugbi del Reus Deportiu. En la reunió es van tractar els aspectes tècnics i funcionals que en les últimes setmanes tècnics de l’empresa municipal Reus Esport i Lleure SA i de la Federació Catalana han treballat per concretar les condicions òptimes per a la pràctica del rugbi al Camp de La Pastoreta.

La Federació, que ja fa setmanes ha autoritzat i validat les instal·lacions en les condicions actuals per a la pràctica de les competicions fins a final de temporada. En aquest sentit, revisarà el proper mes de setembre les actualitzacions requerides per tal de donar el vist i plau definitiu. Actualitzacions que l’Ajuntament s’ha compromés a fer al camp per a millorar-ne les seves condicions per a la pràctica de rugbi, tant en l’aspecte funcional esportiu, com de seguretat.

Així mateix, l’Ajuntament ha manifestat a la Federació la voluntat municipal de complir els requeriments i suggeriments de la Federació, amb l’objectiu a mig termini de disposar d’una nova instal·lació per donar resposta tant al rugbi com a altres modalitats compatibles. Voluntat, això sí, supeditada al corresponent finançament i aprovació urbanistica.

El regidor d’Esports, Jordi Cervera, ha manifestat: “Volem donar una resposta sostenible i proporcionada per a la pràctica esportiva de qualsevol modalitat. La demanda de nous equipaments esportius es molt amplia i cal prioritzar les inversions a mig i llarg termini. En aquest àmbit el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i la revisió del Mapa Instal·lacions Esportives del Municipi ens han d’ajudar a planificar el desenvolupament esportiu de la Ciutat”.

Així mateix, Cervera ha ressaltat que “el creixement de les necessitats de noves infraestructures s’emmarca en l’àmbit de les grans inversions públiques, i cal que la planificació estigui d’acord a les nostres possibilitats reals d’ inversió”.

Camp de La Pastoreta
El trasllat de la secció de rugbi del Reus Deportiu al Camp de La Pastoreta s’ha traduït en un increment de les hores d’ús per a entrenament i competició.

Pel que fa a les condicions esportives, la gespa artificial del terreny de joc de la Pastoreta compleix amb els requeriments d’homologació com a “Camp 2, doble poliesportiu” establert per la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

La gespa artificial amb farciment de cautxú compleix amb les condicions de resposta a l’impacte, tracció i lliscament establert per aquest tipus de instal·lació de manera regular i homogènia en el conjunt del terreny de joc, garantint unes bones condicions per a la pràctica esportiva.

Jordi Cervera, ha refermat el seu compromís amb tot l’esport de la ciutat. Amb la reunió de treball amb la Federació de Rugbi també ha volgut posar de manifest el seguiment d’aquells temes que poden preocupar a les entitats esportives. Aquesta setmana, Cervera té previst reunir-se amb la presidenta del Reus Deportiu, Mònica Balsells per explicar-li totes les gestions i actuacions relacionades amb la secció de rugbi de l’entitat roig i negra.