Reus és l’escenari de la II Trobada de Jocs Tradicionals Catalans aquest cap de setmana

L'acte porta a la ciutat divertides activitats de les quals gaudir

Coincidint amb la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, la capital del Baix Camp és l’escenari aquest cap de setmana de la II Trobada de Jocs Tradicionals Catalans, que porta a la ciutat diferents activitats promogudes per la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles, el Ball de Diables de Reus i els Bitllers de Reus, amb la col·laboració de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 i el Departament de Cultura.

La jornada ha començat aquest dissabte 25 a les 10:30 h al centre d’art Cal Massó amb un col·loqui sobre el “Joc popular i tradicional i la seva relació amb d’altres manifestacions culturals”, en què han participat Amadeu Carbó (divulgador cultural i representant de l’Associació Joan Amades) i Salvador Palomar (etnòleg i dinamitzador cultural i representant de l’Associació Carrutxa). Tot seguit s’ha presentat la Federacio Catalana de Joc Tradicional. A l’acte hi han assistit l’alcalde, Carles Pellicer, la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, el director territorial de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs, i altres representants d’institucions i entitats.

Dissabte a la tarda a les places de les Peixateries Velles, Mercadal, Castell i la Farinera es realitzen activitats d’exhibició de jocs tradicionals amb diferents entitats de diferents punts del territori català; i diumenge al matí es portarà a terme el campionat de Tirada Intercomarcal de Bitlles/Birles al parc del Santuari de Misericòrdia.