El Museu de Reus ofereix una exposició itinerant sobre la vida dels neandertals

Es podrà veure fins al dia 22 de novembre, en l'horari normal del Museu

La sala d’actes del primer pis del Museu d’Arqueologia al Raval de Santa Anna de la ciutat acull des d’aquesta setmana l’exposició itinerant “Neanderlife. Moments de la vida neandertal”, organitzada per l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i altres institucions científiques i universitàries, i distribuïda per la Diputació de Tarragona.

La mostra es podrà veure fins al dia 22 de desembre, en el marc de l’horari habitual d’obertura del Museu de Reus (dies laborables, de dilluns a dissabte, de 10:00 h a 14:00 h i de 17:00 h a 20:00 h).

L’exposició “Neanderlife. Moments de la vida neandertal”, recorre de manera amena i didàctica les característiques de la vida de les poblacions neandertals de fa milers d’anys. Podrem aprofundir en el coneixement d’aquesta espècie extinta: qui i com eren ?, com poblaven l’entorn ?, com i de que s’alimentaven ?, com i amb que realitzaven les seves eines ?, on vivien? … tot això a través del coneixement que ens aporten les excavacions arqueològiques realitzades en diversos llocs del nostre territori.

Aquesta exposició s’ha produït conjuntament entre l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES),  l’Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona (UdG) i la Facultad de Filosofia y Letras de la Universidad  Autónoma de Madrid (UAM). Tal iniciativa ha estat possible gràcies al finançament del Ministerio de  Economía, Industria y Competitividad (MINECO) i amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Dirección General de Patrimonio Histórico de l a Comunidad de Madrid y la Consejerí­a de Educación, Cultura y Deporte del Gobierno de Cantabria.