S’apaga la flama del peveter: Reus acomiada la 40a Olimpíada Escolar

La 40a edició de l’Olimpíada Escolar ha aplegat a 1.800 alumnes de 5è i 6è, de 45 centres escolars de Reus i la comarca del Baix Camp

El Pavelló Olímpic Municipal ha acollit aquesta tarda la cerimònia de cloenda de la 40a Olimpíada Escolar. Durant l’acte s’ha fet el lliurament de les medalles de l’Olimpíada Cultural a les escoles Josep Maria Soler i Gené Montbrió (medalla d’or i medalla de bronze) i Escola Montsant (medalla de plata).

També s’han lliurat els premis del concurs artístic i literari. El guanyador del concurs artístic de la 40a Olimpíada Escolar ha estat Yuhan Shan del CEIP Beat Bonaventura Gran de Riudoms i la guanyadora del concurs literari ha estat la Noelia Virgili Mestre, també del CEIP Beat Bonaventura Gran de Riudoms.

Durant l’acte s’han disputat les finals de Ritmes i Balls, amb la exhibició de de 17 grups que acte seguit han estat puntuats pel jurat. Els grups guanyadors han estat: The Girls, de l’Escola de Maspujols (or); Les Lleones, de l’Escola Arce (plata) i The Queens de l’Escola Mare de Déu de la Candela (bronze).

La cerimòniaha finalitzat amb la ja tradicional baixada de la bandera olímpica i l’apagada de la flama del peveter fins la propera edició.

La 40a edició de l’Olimpíada Escolar de Reus ha aplegat, des del 2 de maig fins el 22 de maig , a 1.800 alumnes de 5è i 6è, de 45 centres escolars de Reus i la comarca del Baix Camp que han competit en tretze disciplines esportives (hoquei 3, minibàsquet, futbol 7, bitlles catalanes, futbol sala, atletisme, gimnàstica rítmica, escacs, natació, bàdminton, tenis taula, ritmes i balls i pàdel). Paral·lelament s’ha disputat l’Olimpíada Cultural, un nou àmbit per potenciar els valors de l’esport com la companyonia i el treball en equip i el coneixement històric dels fets esportius.

L’Olimpíada Escolar és un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Reus a través de Reus Esport i Lleure i el Consell Esportiu del Baix Camp i té l’objectiu de promoure l’esport escolar i l’esperit de participació i competició a les escoles.