Avui dilluns comencen les inscripcions per als cursos intensius de català del CNL

En modalitat presencial i dels nivells inicial i bàsic, el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus n’impartirà a Reus i a Cambrils durant el mes de juliol

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ofereix aquest estiu 174 cursos intensius de 45 hores per començar a aprendre català de manera presencial.

Les inscripcions es poden formalitzar presencialment o en línia, mitjançant la plataforma d’inscripció i tràmits que s’ha obert el 27 de juny a les 9 h i es tancarà el 30 de juny a les 20 h:  https://inscripcions.cpnl.cat/

En el cas concret dels cursos del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, se n’ofereixen sis a Reus de nivell Inicial, Bàsic 1 i Bàsic 2, i el Servei Local de Català de Cambrils impartirà un Bàsic 1. Tots aquests cursos seran intensius i es faran de dilluns a dijous i durant 3 hores.

Podeu consultar l’oferta dels cursos de Reus aquí: https://www.cpnl.cat/media/upload/pdf/fullet%20cursos%20estiu%202022_1653468892.jpg

Si voleu fer la inscripció presencial podeu demanar cita a reus@cpnl.cat o al 977 12 88 61 per als cursos de Reus, i a cambrils@cpnl.cat i al 977 79 26 88 per al de Cambrils.

Els cursos de nivell inicial (A1) s’adrecen, majoritàriament, a persones que no coneixen l’alfabet llatí. L’alumne aprèn expressions quotidianes i frases molt simples que permetin interactuar d’una manera senzilla en converses molt bàsiques. Per la seva banda, els cursos de nivell bàsic (A2) permeten a l’alumne comprendre i utilitzar oralment i per escrit les frases i expressions més usuals en situacions comunicatives bàsiques quotidianes. El nivell bàsic s’estructura en tres graus de 45 hores, cadascun.

Tots els nivells de català en els cursos de setembre

El CPNL està preparant l’oferta de cursos de tots els nivells (des de l’inicial al superior), que començaran al setembre i que corresponen al primer trimestre del curs 2022-2023. Durant el juliol es donaran a conèixer les dates d’inscripció i els requisits per inscriure’s-hi, tant al web del cpnl.cat com a les xarxes socials. A partir del 5 de juliol ja es podran sol·licitar per internet fer la prova de col·locació per als cursos de setembre.

Consorci per a la Normalització Lingüística 

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública creada el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona. Actualment està format per 136 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística i més de 140 punts de servei. El CPNL està adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Secretaria de Política Lingüística.

L’objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa i el compromís dels diferents ens que en formen part, i de les institucions que hi col·laboren, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.