Dijous, 18 d'abril de 2024
És notícia

Un centenar d’alumnes intercanvien experiències a la Trobada d’Escoles Verdes de Cambrils

Avatar photo

Els centres participants són Ramon Berenguer IV, Mar de la Frau, Joan Ardèvol, Marinada, Guillem Fortuny i La Bòbila

Un centenar d’alumnes dels instituts Ramon Berenguer IV i Mar de la Frau, l’institut escola Joan Ardèvol i les escoles Marinada, Guillem Fortuny i La Bòbila van participar a la Trobada d’Escoles Verdes de Cambrils, que es va portar a terme divendres passat, 10 de juny, a la sala de concerts de l’Ateneu Juvenil de Cambrils.

La jornada, que és la cloenda del treball que han fet al llarg del curs, va començar amb la benvinguda de la regidora d’Educació, Ingrid Duch, i la responsable de l’empresa Cel Rogent i coordinadora d’Escoles Verdes. La regidora va destacar la importància de l’educació per la sostenibilitat i va afirmar que la trobada arriba en un bon moment per posar-se cara i compartir la feina després de dos anys de pandèmia. “L’objectiu és conèixer-nos, saber què fan la resta de centres i les entitats ambientals i preparar-nos perquè el curs vinent puguem continuar treballant entre tots i totes per un Cambrils més sostenible”, va afirmar Ingrid Duch.

La primera part va consistir en una xerrada del científic de Cambrils de l’URV, Joaquim Rovira, que estudia els microplàstics a Tecnatox. Després d’una pausa, els centres educatius participants van poder intercanviar experiències entre ells i amb les entitats ambientals convidades a la jornada: Al Camp Residu 0, Good Karma Projects, GEPEC, Plàstic Hunters i Associació CEN. Per acabar, una dinàmica de treball ha posat punt i final a la trobada.

Escoles Verdes és un programa impulsat per la Generalitat que sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d’afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Els objectius són ajudar els centres a incorporar els valors de l’educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre, promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn i afavorir l’intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius.

L’Ajuntament de Cambrils, que assumeix el cost del programa mediambiental i la gestió de la trobada, forma part del pacte d’alcaldies pel Clima, de la xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat i l’Aliança Educació 360. Cambrils és un dels municipis del Camp de Tarragona amb més escoles verdes i per això ja ha acollit diverses trobades intercomarcals.

Les escoles de Cambrils ja fa anys que treballen la sostenibilitat, fent diferents accions per promoure un municipi més verd i amb menys residus. Han realitzat campanyes d’esmorzars sostenibles, neteges a l’entorn i mostrejos de microplàstics a la platja, entre altres.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ÚLTIMA HORA: Els treballadors de Ryanair convoquen 6 dies de vaga a l’estiu

Notícia següent

Manresa celebrarà la sisena Festa del tomàquet del Bages del 18 al 23 de juliol

Notícies relacionades