Valls arrenca els primers calçots d’una temporada plena d’incerteses i restriccions

Els productors de la IGP de Valls preveuen una bona collita, però s'encomanen a la venda a domicili i per Internet

El xef, Nandu Jubany; el president de la IGP Calçot de Valls, Francesc X.Amill; i l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, en l'acte de l'arrencada dels primers calçots de la temporada a Valls. ACN

La temporada de calçots ha donat el tret de sortida aquest dissabte a Valls amb l’arrencada simbòlica dels primers calçots. El xef Nandu Jubany ha estat l’encarregat de fer els honors de la setena edició de la Jornada Gastronòmica del Calçot-Memorial Àngel Solé. Aquest any, la campanya està marcada per les restriccions de la pandèmia.

Segons els cultivadors, els principals esculls són la limitació del nombre màxim de persones en les trobades i els aforaments als restaurants. Amb tot, els productors de la IGP Calçot de Valls afirmen que la collita serà bona, malgrat que han plantat menys cebes respecte a altres anys. Agricultors i restauradors es plantegen vendre els calçots crus i cuits a domicili i per Internet.

Com a novetat d’enguany, Nandu Jubany ha elaborat unes croquetes de calçot que es posarà a disposició de tots els restauradors de la ciutat per esperonar la venda de la ceba dolça.