Valls acull l’exposició «Construccions identitàries. Work in progress»

Es tracta d’una obra de Mar C. Llop que es podrà visitar al Pati de Sant Roc de l’IEV a partir del 14 de maig

Aquest divendres 14 de maig obre les portes l’exposició «Construccions identitàries. Work in progress», serà a les 19:30 hores al Pati de Sant Roc de l’IEV i comptarà amb la participació de l’autora, Mar C. Llop. La mostra és un projecte iniciat a la primavera del 2013, on s’exposen fotografies i textos que expliquen els discursos de les construccions de gènere de qui necessita sortir de la dicotomia dona/home i també d’una manera específica, l’evolució dels cossos de les persones transsexuals.

La pròpia Mar C. Llop va decidir transitar des del gènere assignat en néixer, i en aquest temps de trànsit, ha conegut persones que estan en el mateix camí. Un dia, veient l’entorn, l’autora es va començar a documentar i plasmar aquestes realitats, sentiments, pensaments, conceptes i debats de les persones transgènere, immerses en aquest món. 

El projecte es desenvolupa a través de quatre línies de treball, que són: conceptes, persones, vincles i en trànsit. La finalitat d’aquest treball és explicar i difondre aquestes realitats, mitjançant exposicions, però també a través d’un llibre i la il·lustració a ponències, debats, articles i actes de visibilització del col·lectiu.

Aquesta exposició està inclosa en la III Setmana LGBTI que organitza el col·lectiu Orgull Vallenc i que des de l’edició anterior la Regidoria d’Igualtat, mitjançant el SAI (Servei d’Atenció Integral) hi col·labora, ja que és el servei públic dedicat a l’àmbit LGBTI.