Confirmats quatre positius per covid-19 a la residència Alt Camp de Valls

Són dues treballadores que es van contagiar per un conegut comú extern i dues àvies asimptomàtiques

Entrada de la residència Alt Camp de Valls. ACN

Confirmats quatre casos positius de coronavirus a la residència Alt Camp de Valls. Es tracta de dues residents i dues treballadores d’aquesta residència pública, segons han confirmat fonts municipals i del Departament de Salut a l’ACN. Les dues àvies infectades, que es troben aïllades al centre, són asimptomàtiques i no ha calgut traslladar-les a l’hospital de la ciutat.

En saber-se del cas de dues empleades contagiades per un conegut comú, aliè al centre, ara fa quinze dies, es van activar els protocols establerts per a aquest tipus de situació i es van fer proves PCR als 120 usuaris i al centenar de treballadors propis i d’empreses externes per diagnosticar nous casos i neutralitzar aquest brot.

(Aquesta notícia substitueix la publicada a les 15.36 hores, en la qual s’apuntava erròniament que només una àvia de la residència ha donat positiu de covid-19 i Salut confirma que hi ha una segona resident infectada. La notícia original ja ha estat degudament corregida)

Els residents es van confinar a les seves habitacions com a mesura de prevenció fins a saber-se els resultats dels tests. Només una àvia va donar positiu en aquell cribratge. Aquesta setmana s’han repetit les proves al personal i residents i una altra àvia ha donat positiu, mentre la resta de tests d’aquest segon cribratge massiu han tingut resultat negatiu. Fonts de l’Ajuntament valoren positivament el control de la situació i bon ús dels equips de protecció individual (EPI). Des del Departament de Salut es confirma que la residència reprendrà a partir de demà dijous tots els serveis amb total normalitat.