Òscar Sendra, nou alcalde d’Aiguamúrcia

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El ple extraordinari de l’Ajuntament d’Aiguamúrcia celebrat aquest dilluns, dia 21 de juny, ha escollit, com a nou alcalde, Òscar Sendra, del grup IMA-EGC, després que la fins ara alcaldessa, Dolors Palma (TSA-AM), hagi renunciat al càrrec tal com definia l’acord de govern al qual els dos grups van arribar a principi de mandat i en el qual es repartien l’alcaldia.

Sendra ha assolit l’alcaldia amb els vots favorables dels companys de coalició i l’abstenció del regidor de JxCAT. D’aquesta manera,l l’acord de govern es manté intacte i el nou alcalde mantindrà les regidories que ja havia encapçalat fins ara: medi ambient, territori, educació, agricultura i protecció civil.

El nou alcalde expressa que accepta el càrrec amb «honor i responsabilitat» i adopta el compromís de governar i tirar endavant un projecte de poble que tingui en compte tots els veïns i totes les veïnes del terme municipial. Sendra ha recordat, també, que la situació econòmica de l’Ajuntament en arribar fa dos anys molt delicada i que s’han hagut de prendre «decisions complexes». En aquesta mateixa línia s’expressa l’alcaldessa sortint, Dolors Palma, que seguirà a l’equip de govern com a regidora de Patriomi, Comunicació, Promoció Econòmica i Serveis Socials

Palma ha fet un repàs dels dos primers anys de mandat recordant que la prioritat d’aquest equip de govern ha sigut, des del principi, sanejar econòmicament l’Ajuntament, propòsit que s’ha assolit reduint la despesa, que «no vol dir no fer coses» ha insistit, alhora que, paral·lelament, s’han incrementat els ingressos.

Entre les actuacions que s’han fet, destaquen: posar solució al problema de subministrament d’aigua al Pla de Manlleu i també a Les Pobles, així com resoldre el problema de pressió d’aigua d’Aiguamúrcia. S’ha seguit amb els projectes d’arranjament de camins, s’ha projectat el canvi de l’enllumenat públic per leds, s’han canviat els comptadors d’aigua que no funcionaven i, per tant, no facturaven i s’ha implementat el servei de recollida de voluminosos porta a porta, entre altres accions.