La Comissió d’Esports presenta les activitats ciclistes de les Decennals 2021+1

Avatar photo

La Comissió participativa d’Esports presenta un programa d’activitats ciclistes confeccionat a partir de les propostes de les entitats de la ciutat. Juntament amb el Club BTT Valls i Alt Camp, el Club Ciclisme Tondo i la secció ciclista del Club Bàsquet Valls, ha impulsat una cursa de resistència de BTT, programada pel dissabte 29 al matí, en el primer cap de setmana de les Festes Decennals 2021+1. La prova consisteix en una cursa de resistència amb una durada de tres hores, de 9 a 12 del matí, on els participants hauran de córrer per un circuit circular de tres quilòmetres per la pista d’atletisme Marta Galimany i el circuit de cross del Fornàs. La cursa es realitzarà per equips d’entre un i quatre membres, els quals aniran fent relleus en bicicleta de BTT o bé amb e-bike. Els temps seran controlats per xip i es premiaran els equips que facin més voltes completes en cada modalitat. També hi haurà un obsequi per a tots els participants.

La categoria de cada equip es comptabilitzarà mitjançant una mitjana de l’any de naixement de tots els integrants. La cursa comptarà amb les següents categories: femení absolut, femení absolut elèctriques, masculí absolut, masculí absolut elèctriques, mixte absolut i mixte absolut elèctriques. La sortida es farà a l’estil Le Mans, on un membre de l’equip subjecta la bicicleta mentre un altre creua la pista abans d’enfilar-s’hi i sortir corrents. Els equips se situaran per ordre de dorsal, el qual s’assignarà per estricte ordre d’inscripció.

La prova està oberta a tota la ciutat, tot i que s’ha limitat a un total de 120 participants. Les inscripcions es poden realitzar online fins al diumenge 23 de gener, i no es permetrà la inscripció presencial el mateix dia de l’esdeveniment. Els dorsals es podran recollir el mateix dia de la prova, de 8 a 8:45 h. El preu de la inscripció per participant serà de 15 €. Els participants no federats hauran de pagar una assegurança obligatòria de 5 €. És requisit indispensable presentar la llicència federativa en vigor, ja que, en cas que no se’n tingui, caldrà pagar aquesta quantitat.

Pel que fa a la cursa social Xavi Tondo es disputarà el diumenge 6 de febrer, el darrer dia de les Festes Decennals, a partir de les 10:30 h del matí. La prova té inici i final al Passeig President Tarradellas i es desenvolupa per carreteres de l’Alt Camp i el Tarragonès, passant per pobles com Vallmoll, La Secuita, Vilabella, Rodonyà, Vila-rodona, el Pont d’Armentera, el Pla de Santa Maria, Figuerola del Camp, Fontscaldes i Valls, amb un trajecte total de 75 quilòmetres. La cursa comptarà amb la participació de 200 dels millors ciclistes catalans en ruta de les categories des de júnior, fèmines, sots23, elit i màsters.

Es destaca la meta volant, gentilesa del CC Vilabella, a la mateixa població. També el premi de la Muntanya Fulgencio Oteros “Bobis”, antic president de la Secció Ciclista CB Valls, situat en la part més dura del recorregut i la més espectacular que és la pista forestal asfaltada que transcorre entre Figuerola del Camp i el Tomb de la paella a la N240. Es premiarà al millor corredor local Trofeu Joan Gils, gentilesa de la família Gils, recordant a l’avi de la família, destacat corredor ciclista.

La participació prevista rondarà els 200 corredors. L’organització està treballant amb l’objectiu de portar els millors corredors del panorama català de l’especialitat i espanyol. Tota una organització complexe i plena de dificultats perfectament gestionada pels amics de Xavi Tondo, el CC Tondo, la Secció ciclista del CB Valls, l’Ajuntament de Valls i el Patronat Municipal d’Esports i que és possible gràcies a un gran nombre de voluntaris que col·laboren desinteressadament que la organització ja agraeix amb antelació.

L’organització també demana que si algún afeccionat al ciclisme vol col·laborar el mateix diumenge i formar part de controls de cursa, que faci cap a les 8:30 del matí al Pavelló del Fornàs i es posi en contacte amb algun membre de la organització.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Es detecten defectes en l’execució de les obres del carrer Lladó de Manresa

Notícia següent

L’Operació Iglú de Tarragona atén 13 sensesostre en la primera nit freda de l’any

Notícies relacionades