El projecte Covidart de Valls surt aquest diumenge al carrer

La jornada vol ser un diàleg entre la pròpia mostra i les actuacions o creacions dels artistes, influenciades pel moment actual i per les adaptacions a la nova normalitat

Després de la seva inauguració i obertura al públic el passat divendres al vespre, el Museu de Valls ha preparat, per aquest proper diumenge 11 d’octubre, una jornada d’activitats paral·leles al voltant de l’exposició CovidArt, projecte de suport al teixit creatiu i artístic vallenc desenvolupat per mitigar la crisi de la Covid19 en el sector cultural.

Així, durant tot el dia, diverses accions ompliran d’art (plàstic, musical o escènico-audiovisual) els espais del passeig del Caputxins, la Biblioteca Popular i l’edifici del Museu de Valls. Serà doncs un dia complet d’activitats a l’entorn de l’exposició, en un diàleg entre confinament i nova normalitat.

Les accions plàstiques al carrer de Berta Artigal, Albert Leiva i Thais Dande; la instal·lació a la façana d’Ester Fabregat, els comentaris d’Oriol Moreno, Albert Gironès i Marta Arjona, la música de Jordi Busquets i Sergi Bagó i el cabaret audiovisual de Mònica Bartolí, Elisenda Nadal, Josep Maria Piñol, Èlia Pérez, Eudald Ferré, Carles Pitarch i Francina Fernàndez configuren el programa.

Totes les propostes són de caràcter gratuït, i en dues d’elles (la visita comentada i la presentació-projecció del cabaret), caldrà reservar cita prèvia al correu electrònic museu@valls.cat o al telèfon 977 606 654. Totes les activitats es desenvoluparan amb l’aplicació de les mesures de protecció indicades per a una Cultura segura, entre les que destaquen l’obligatorietat de mascareta, l’ús de gel hidroalcohòlic o les distàncies interpersonals.

 

COVIDART STREET

Activitats a l’entorn de l’exposició CovidArt

Diumenge 11 d’octubre

Museu de Valls (passeig dels Caputxins, 18)

10h. Passeig dels Caputxins.

 

Intervencions artístiques al carrer, a càrrec de Berta Artigal, Albert Leiva i Thais Dande.

En diàleg amb l’exposició inspirada en el confinament, els artistes Berta Artigal, Albert Leiva i Thais Dande ocupen ara el carrer per expressar artísticament el que representa per ells aquesta nova normalitat. Ho faran a través d’una acció plàstica al passeig dels Caputxins. Les obres resultants s’exposaran, un cop finalitzades, al vestíbul de l’edifici del Museu de Valls.

11h. Façana del Museu de Valls.

 

Mostra de la instal·lació Pòdia, d’Ester Fabregat

La climatologia adversa del dia de la inauguració no va permetre gaudir d’aquesta obra d’art exterior, dissenyada per a ser instal·lada a la façana del mateix museu. Ara, i si el temps ho permet, gaudirem d’aquesta proposta atrevida i molt visual.

12h. Museu de Valls.

 

Visita comentada a l’exposició, a càrrec d’Oriol Moreno, Albert Gironès i Marta Arjona.

Una oportunitat única de conèixer la mostra CovidArt al Museu de Valls de la mà d’alguns dels artistes que integren l’exposició, una selecció d’obres que cobreixen un gran ventall dels llenguatges artístics actuals, que van des de la pintura fins a la instal·lació, passant pel vídeo, el gravat, l’escultura, la música i la fotografia, però tractats sempre amb un pensament crític contemporani que ens parla de vivències personals, comportaments socials, intimitats i aïllament.

Reserva de cita prèvia al correu electrònic museu@valls.cat o al telèfon 977 606 654.

13h. Passeig dels Caputxins.

 

Concert amb Jordi Busquets i Sergi Bagó

En un format acústic, el vallenc Jordi Busquets (bateria d’Itaca Band) i el figuerenc Sergi Bagó (cantant, músic i frontman a l’orquestra de versions Banda Neón) han reinventat, per culpa de la pandèmia, el que havia de ser un calendari marcat per les habituals actuacions frenètiques de l’estiu. Ara, i en un format del tot íntim, ens ofereixen els millors hits des dels anys 90 i fins a l’actualitat, a ritme de bateria, guitarra acústica i veus.