ATENCIÓ: Detingut un home pel cultiu d’una nova plantació de marihuana a Querol

S’intervenen 9.322 plantes en una zona boscosa de difícil accés dotada d’un sofisticat sistema de regadiu

Mossos d’Esquadra de les Unitats d’Investigació i Seguretat Ciutadana de la comissaria de Valls van desmantellar dilluns passat un nou cultiu de marihuana a Querol (Alt Camp) i van detenir un home de 31 anys, de nacionalitat albanesa i sense domicili conegut, com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues.

L’actuació policial es va portar a terme pels volts de les 13 hores arran d’una informació rebuda sobre l’existència d’una possible plantació de marihuana en una zona boscosa de difícil accés, amb cinc bancals de gran desnivell, situada al terme municipal de Querol.

Els mossos van comprovar que des del punt més pròxim al riu, on es va localitzar un generador elèctric i una garrafa amb benzina, es bombejava l’aigua a tots els bancals on es cultivava la marihuana. Per fer-ho possible, es va instal·lar un sofisticat sistema de regadiu amb llargues canonades de plàstic fixades a les roques. Així mateix, en un d’aquests bancals es va trobar una mena d’hivernacle que s’utilitzava per afavorir el creixement dels esqueixos. En total es van retirar del lloc 6.812 plantes i 2.510 esqueixos de marihuana.

Seguidament, els agents van localitzar un home el qual en adonar-se de la presència policial va intentar fugir del lloc. Durant la comprovació de tot el perímetre boscós on hi havia aquest cultiu, els mossos van trobar un amagatall en forma de carpa, amb roba i aliments, on hi pernoctaven i des d’on vigilaven les plantacions.

El detingut ha passat aquest migdia a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Valls.

Les cinc persones detingudes en les dues anteriors actuacions policials a Querol ingressen a presó

Els passats dies 25 de maig i 9 de juny, els mossos van desmantellar dos cultius de marihuana a la mateixa zona de Querol. En aquestes dues actuacions policials es van comissar més de 8.000 plantes de marihuana d’entre 30 centímetres i un metre d’alçada que se sumen ara a aquest nou cultiu. D’aquesta manera, ja són més de 17.000 les plantes arrencades d’un mateix entorn boscós i de difícil accés i 5 les persones detingudes, de nacionalitats finlandesa i albanesa, que han ingressat a presó.