Alcover celebra el Dia i la Nit Internacional de Museus

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus 2021 i la Nit de Museus, Alcover s’omple d’activitats gratuïtes del 15 al 18 de maig. Enguany sota el lema “El futur dels museus: recuperar i tornar a imaginar” i una especial atenció a la gent gran i els joves.

En total s’han organitzat quatre activitats diferenciades en funció de cada públic:

  • Per a les famílies s’ha programat El misteri de la llacuna desapareguda, amb el suport i la col·laboració de Camins Km0 i la casa Museu de la Mel.

Es tracta d’un joc en família pel nucli antic i el museu per a descobrir la història de l’antic mar de les muntanyes de Prades i el secret d’uns espectaculars fòssils marins que ens expliquen com un llibre obert que la Terra no ha estat sempre igual.

En acabar, es farà una visita i tast de mel a la casa-museu de la mel, per a descobrir el fascinant món d’aquests animals de la mà d’un expert apicultor , el Joan M. Llorenç

  • Per als adults tenim pensat un Bandolers, Pedres i Palaus amb tast, amb la col·laboració de camins Km0

Realitzarem una visita guiada combinada pel nucli antic de la vila d’Alcover i el Museu per a descobrir el passat bandoler, el llegat renaixentista i la memòria del nostre poble. En acabar ho remullarem amb un tast de cervesa artesanal La Rosita, elaborada a casa nostra.

  • Visita guiada als magatzems i exposicions

El Museu un cop més obre les portes per a mostrar l’espai on s’ha engendrat el relat que s’ha construït a partir dels objectes que nodreixen el cor i l’essència del nostre museu. Us passejareu per dues exposicions plenes de vida, per a descobrir el passat de les Muntanyes de Prades i de la cassa noble de Ca Batistó.

  • Donem de nou la benvinguda a la gent gran. El museu és de tots!

Dilluns 17 i dimarts 18 de maig a les 10h s’ha organitzatuna activitat conjuntament amb el Centre de Dia d’Alcover i els alumnes de llengua catalana de l’Institut Fonts del Glorieta per gaudir plegats del Museu, compartir vivències i records a partir de confrontar mirades.

L’activitat s’iniciarà amb una breu visita guiada als magatzems, espais ocults del Museu, i així despertar records i l’emoció de retrobar-se amb els objectes que ara fa anys havien vist exposats en l’antic museu. Seguidament, a la sala noble de Ca Batistó s’obrirà una tertúlia entre tots els participants per compartir mirades sobre el passat, present i futur d’aquest equipament cultural. En aquesta tertúlia també s’ha convidat un grup d’alumnes de l’Institut Fonts del Glorieta, amb qui s’ha treballat conjuntament en un projecte sobre els estereotips de la dona i el rol del museu en el segle XXI, perquè diguin la seva, preguntin i escoltin als més grans.

L’activitat compta amb el suport de la regidoria de benestar social, cultura i educació de l’Ajuntament d’Alcover.