Vilanova de Prades acull una nova edició de la Fira de la Tòfona

El 21 i 22 de gener tindran lloc al municipi de la Conca showcookings, jornades tècniques, àpats trufats, diverses paradetes de productes locals i un concurs de gossos tofonaires

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Fira de la Tòfona torna a Vilanova de Prades amb una sisena edició farcida d’actes de tota mena durant el cap de setmana del 21 i 22 de gener. De fet, un dels principals objectius d’aquesta Fira -una de les més rellevants de Catalunya- és apropar aquest producte i la seva cultura a la ciutadania des de diferents àmbits. Per aquest motiu, l’organització ha preparat un calendari amb activitats diverses com showcookings, jornades tècniques, concurs de gossos tofonaires i molt més.

Pels més llépols, el Casal estarà regentat pel restaurant Forevents, que elaborarà cuina d’autor. Durant els dos dies de la Fira se celebrarà un esmorzar trufat a les 9.00 h del matí i el mateix dissabte també s’hi farà un dinar a les 14.00 h. Els plats es caracteritzaran naturalment per l’ingredient estrella de la Fira, la tòfona, i comptaran amb un toc modern sense perdre l’essència més tradicional. Les persones que vulguin degustar aquests àpats hauran de fer la reserva a través del telèfon del Casal (97761 31 80).

Pel que fa al recinte firal ubicat al camp de futbol, aquest s’obrirà els dos dies a les 10.00 h, tot i que el dissabte tancarà a les 17.30 h i el diumenge a les 15.00 h. Allí s’ubicarà el Mercat de la Tòfona i productes KM0 amb uns vint productors, on s’inclouen els cellers de la Conca de Barberà i les petites empreses que produeixen producte local de qualitat.

A banda, la Fira acollirà activitats diverses per conèixer la tòfona des de diferents àmbits. Un d’ells serà la cuina de la mà d’un showcooking a la sala del Casal amb el xef Rafael Múria. El famós cuiner del Restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montserrat ha estat guardonat fins a tres anys amb l’estrella Michelin i mostrarà els misteris de la cuina de la Tòfona. Posteriorment, el xef Albert Capdevila protagonitzarà un altre showcooking sobre les aplicacions de la tòfona a la cuina. Tots dos es duran a terme el dissabte a la sala El Casal i començaran a les 11.00 h i a les 12.30 h respectivament.

Per abordar la tòfona des d’un sector diferent del culinari, també està prevista una jornada tècnica sobre la gestió del conreu de la tòfona negra. Daniel Oliach, investigador del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, serà l’encarregat d’impartir-la el diumenge a les 10.30 h a la sala del Casal.

Finalment, un dels grans atractius que posarà les últimes pinzellades a la Fira serà el concurs de gossos tofonaires, una activitat que s’omple ràpidament de participants. El dia 9 s’obriran les inscripcions a través del correu tofonadelaconca.info@gmail.com pels gossos que hi vulguin ser presents al concurs de diumenge a les 12.00 h.