Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

La Diputació de Tarragona impulsa habitatge d’ús social a Valls

Avatar photo

La presidenta Noemí Llauradó visita un edifici que servirà per allotjar persones en situacions d'emergència

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el diputat de la Diputació i regidor de Valls, Jordi Cartanyà, i el regidor d’Habitatge de Valls, Ramon Font, han visitat aquest dimarts a la tarda l’edifici del carrer del Carme de Valls que l’Ajuntament rehabilita per convertir-lo en habitatge d’ús social. La reforma compta amb el suport de la Diputació, que hi col·labora a través de la seva línia de subvencions per a inversions en habitatges municipals. L’immoble, de titularitat municipal, estarà enllestit la setmana vinent i permetrà donar una solució a persones que es trobin en una situació d’emergència.

L’edifici compta amb tres pisos de 35 metres quadrats i una zona amb espais comuns. Les obres de rehabilitació han tingut un cost de 106.000 euros, dels quals la Diputació de Tarragona n’ha aportat 30.000. «Per a nosaltres, aquesta actuació és especialment significativa perquè, a través de la cooperació municipal, ens endinsem en les polítiques socials, un dels reptes pendents de la Diputació ja que no disposa de competències directes. En moments com aquests, però, és necessari trobar solucions per donar resposta a problemàtiques socials com la de l’habitatge», ha assegurat Noemí Llauradó durant la visita.

Per la seva banda, Jordi Cartanyà ha explicat que “amb actuacions com aquesta i d’altres que estem encarrilant a tota la ciutat, a més de fomentar la rehabilitació, estem desplegant una política decidida per garantir, en tots els àmbits i tipologies, el dret a l’habitatge del conjunt de la població”.

La Diputació de Tarragona compta amb una línia d’ajuts per a inversions en immobles de titularitat municipal amb l’objectiu de promoure polítiques d’habitatge social als municipis del Baix Penedès, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Enguany s’ha donat un impuls a aquesta línia de subvencions amb un increment de la dotació total fins als 350.000 euros, la promoció de la planificació estratègica dels municipis en polítiques d’habitatge i el foment d’accions per revertir el despoblament a l’entorn rural.

Per tal de conèixer l’impacte real que tenen aquests ajuts en la creació d’habitatge social i per adaptar-los a les necessitats i a la realitat social dels municipis de la demarcació, la Diputació ha posat en marxa un estudi pilot. Mitjançant l’avaluació de diversos indicadors, es valorarà l’efecte dels ajuts i si aquests han contribuït a reforçar les polítiques municipals d’habitatge. La prova pilot d’aquest estudi es durà a terme a Calafell, Amposta i Valls, tres dels beneficiaris de la subvenció a la convocatòria 2019.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El musical ‘Billy Elliot’ arribarà finalment a Barcelona

Notícia següent

Reus reconeix els docents jubilats dels cursos 2019-2020 i del 2020-2021

Notícies relacionades