Es constitueix una taula de treball per incorporar l’Hospital Pius de Valls al CatSalut

El Departament i l'Ajuntament signaran un protocol d'intencions a finals d'anys

Entrada principal al Pius Hospital de Valls. ACN

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Valls han acordat aquest dijous la constitució d’una taula de treball per incorporar l’Hospital Pius al CatSalut. La mesa també establirà les necessitats de serveis, espais i equipaments pel que fa a l’atenció primària, sociosanitària i hospitalària tant per a la ciutat com per a la seva àrea d’influència a l’Alt Camp i la Conca de Barberà. A finals d’any, ambdues administracions tenen previst signar un protocol d’intencions que recollirà els passos a seguir en els pròxims mesos.

La taula de treball estarà formada per representants de la Generalitat i de l’Ajuntament de Valls, tant de l’àmbit gerencial com tècnic, i per representants de l’àmbit assistencial dels equips de primària, sociosanitaris i hospitalaris de la ciutat. L’òrgan treballarà en la redacció de plans funcionals en diversos àmbits en els quals es definiran les necessitats i s’abordaran les accions a desenvolupar pel que fa a serveis, equipaments i inversions, així com a la futura titularitat d’equipaments com l’Hospital Pius de Valls que passarà a integrar-se a la xarxa d’hospitals públics de gestió directa del Departament de Salut.

De fet, fixar la cartera de serveis per reforçar el paper del centre hospitalari com a centre de proximitat per als ciutadans de Valls i les dues comarques és el punt principal d’ambdues administracions. La consellera de Salut, Alba Vergés, que s’ha reunit aquest dijous, via telemàtica amb l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i altres autoritats del territori, ha afirmat que pròximament concretaran el protocol d’intencions per tal de planificar les polítiques de Salut tant a Valls com també a la seva àrea d’influència. “El sistema sanitari ha de treballar en xarxa i és important planificar per respondre a les necessitats presents i de futur”, ha destacat Verges.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Valls ha subratllat la importància del treball conjunt entre les dues administracions perquè “és del tot prioritari fer front a les necessitats de present i de futur de l’hospital, dels serveis d’atenció primària i sociosanitària de la ciutat i planificar-ho de manera coordinada”.

El document hauria d’estar enllestit abans d’acabar l’any o a principis del 2021 i ha de concertar els passos del procés i el calendari del futur tant de l’Hospital Pius de Valls com de l’atenció primària i sociosanitària amb la visió de parc sanitari.

El Pius és el centre sanitari de referència per a més de 64.000 ciutadans de les comarques de l’Alt Camp i la Conca i, com hospital municipal, forma part del sistema sanitari d’utilització pública de Catalunya (SISCAT) que integra diferents serveis sanitaris de titularitat diversa arreu del país.