Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Valls tancarà el curs d’activitats en família amb 3 nous tallers fins al juny

Avatar photo

La descoberta dels torrents, l’altra cara dels contes clàssics i la construcció de caixes niu donen per finalitzat aquest cicle d'activitats gratuïtes per a tota la família

La regidoria d’Educació i Política Lingüística de l’Ajuntament de Valls, per mitjà del Pla Educatiu d’Entorn (PEE), ha organitzat el darrer cicle trimestral d’activitats en família d’aquest curs escolar per als dissabtes 15 d’abril, 13 de maig i 10 de juny. Tenen la intenció d’acostar el lleure educatiu als nens i les nenes a través de tallers didàctics que els permetran aprendre i alhora divertir-se.

 

La descoberta dels torrents, l’altra cara dels contes clàssics i la construcció de caixes niu són les temàtiques escollides per a les activitats de primavera, pensades per a xiquets i xiquetes a partir dels tres anys.

Aquests tallers són activitats gratuïtes obertes a totes les famílies i neixen amb la intenció d’oferir noves propostes de lleure educatiu i familiar a Valls que despertin en els xiquets i les xiquetes l’esperit crític i la curiositat per diferents disciplines que esdevenen un reforç formatiu. Tenen la voluntat de projectar-se amb força entre la comunitat educativa vallenca i les famílies per esdevenir un referent en lleure educatiu. La regidoria pretén, doncs, que infants a partir dels tres anys i les seves famílies visquin conjuntament experiències mensuals plenes d’aprenentatge fora dels centres educatius i dels horaris lectius.

El cicle de primavera començarà el 15 d’abril amb una excursió en família amb nens i nenes a partir dels 3 anys per descobrir els torrents de Valls i tot el seu entorn natural, a càrrec del col·lectiu Cel Rogent. Es farà de 10:30 h a 13.30 h i el punt de trobada serà l’aparcament del Centre Cultural. Cal inscripció prèvia trucant al telèfon 977 63 60 04, ja que les places són limitades.

El dissabte 13 de maig, de 17 h a 18 h al Pati, tindrà lloc la segona activitat del trimestre. Els xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys podran gaudir amb els contes desexplicats a càrrec de Vivim del Cuentu, una activitat sense inscripció prèvia que els transportarà al món dels contes clàssics des de l’altra cara dels seus personatges.

Finalment, el 10 de juny es farà un taller de construcció de caixes niu per a ocells a la plaça dels Pins de la Xamora d’11 h a 13 h. El Grup Freixe ensenyarà la canalla a partir dels 5 anys a reconèixer les diferents espècies i a fer la seva pròpia caixa niu. Cal inscripció prèvia trucant al telèfon 977 63 60 04, ja que les places són limitades.

Totes les activitats són gratuïtes i estan pensades per fer-les conjuntament en família. Cal que sempre hi hagi una persona major d’edat per acompanyar les nenes i els nens.

Els Plans Educatius d’Entorn són una proposta educativa innovadora que vol donar resposta a les múltiples mancances formatives de la nostra societat. Són instruments per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels membres més joves, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. S’adrecen a tot l’alumnat, i a tota la comunitat educativa, però amb una especial sensibilitat pels sectors socials més desafavorits.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

A presó un home per vendre cocaïna al mercat de Blanes

Notícia següent

El Campionat d’Escacs de Catalunya reunirà 1.300 persones a Cambrils

Notícies relacionades