Valls viurà la 14a edició de la Caminada Popular fins a Puigpelat

Es preveu un itinerari que es podrà completar en 4 hores i és totalment pla, de 14 quilòmetres i 300 metres que arribarà fins a Puigpelat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Tot a punt per a una nova edició de la caminada popular, una de les activitats impulsades pel Patronat Municipal d’Esports de Valls, tradicionalment més multitudinària, i que enguany celebra la catorzena edició.

 

L’activitat està organitzada per l’Ajuntament de Valls, el Patronat d’Esports de Valls i l’Ajuntament de Puigpelat, i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Camp, BonArea, les entitats senderistes vallenques, K+ i Secció de muntanya AAEET, Pius Hospital de Valls, l’Associació Afasit, Adernats, Consell Esportiu de l’Alt Camp, i Fleca Flaqué, tindrà lloc diumenge 26 de febrer i portarà els i les participants fins a Puigpelat.

 

La catorzena edició de la caminada popular, amb un desnivell acumulat de 50 metres, preveu un itinerari totalment pla, de 14 quilòmetres i 300 metres que arribarà fins a Puigpelat i es calcula que es pugui completar aproximadament en unes 4 hores. La sortida de la caminada s’efectuarà a les nou del matí davant la zona esportiva del Fornàs. Hi haurà una zona d’avituallament a Puigpelat i l’arribada tindrà lloc al mateix punt de sortida.

 

Concretament, el recorregut de la caminada començarà a la zona esportiva del Fornàs i s’enfilarà cap al Camí d’Alió, Torrent del Catllar, Camp d’aviació, Alió, seguir pel camí d’Alió a Puigpelat i arribada a Puigpelat. Pel que fa a la tornada, carrer Nou fins Pi de Puigpelat, torrent dels Caus, Urbanització La Bovera, creuar la via del tren N-240, torrent del Catllar, i arribada a Valls.

 

Per segon any consecutiu la caminada serà solidària amb l’Associació AFASIT, es proposa una col·laboració voluntària de 5 € per persona i 10 € per família. L’Associació AFASIT neix per oferir un acompanyament a les famílies amb menors que han patit abusos. Segons l’OMS, 1 de cada 5 infants pateix, ha patit o pot patir abusos sexuals infantils, el 74% d’aquests són intrafamiliars o de l’entorn més proper, cosa que complica el seu desvetllament.

 

A Tarragona, actualment, hi ha més de 400 denúncies. Cal tenir en compte que només es denuncia un 15% dels casos. L’associació impulsa diferents accions com campanyes de sensibilització, tallers i xerrades als centres educatius, formació a professionals i oferir un espai jurídic especialitzat per al procés penal.

 

Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar, fins al 23 de febrer, a través del web www.pmevalls.cat o presentant la butlleta d’inscripció al CEM El Fornàs (passeig President Tarradellas, 2-6) o a les oficines del Patronat Municipal d’Esports (carrer Prat de la Riba, 15-17).