La Biblioteca Popular de Valls va acollir, els dies 8 i 9 de maig, el primer Fòrum de la Calçotada, una trobada pionera que ha posat en valor aquest àpat tradicional com a element clau de la identitat, la gastronomia, el turisme i l’economia del territori. Amb una molt bona acollida i un gran èxit de participació, l’esdeveniment va despertar l’interès de nombrosos assistents, tant del món institucional com del sector privat i la ciutadania.
El fòrum va comptar amb sis taules rodones que es van estructurar en tres grans eixos principals: la gastronomia, l’economia i la sostenibilitat, i que van abordar la calçotada des de perspectives diverses com la científica, l’econòmica, la gastronòmica i la mediambiental. Les sessions van generar un debat molt enriquidor i van posar de manifest la necessitat de seguir treballant conjuntament per garantir el futur d’aquesta tradició amb criteris d’innovació, qualitat i arrelament al territori.
L’acte inaugural, celebrat divendres al vespre, va comptar amb la conferència magistral del reconegut gastrònom català i director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, qui va oferir una mirada profunda i inspiradora sobre el valor cultural i gastronòmic de la calçotada. Pel que fa als parlaments institucionals, hi van intervenir el president de la Cambra de Comerç
de Valls, Josep M. Rovira; l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré; el director executiu de l’Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent, i el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Carlos Brull. L’acte també va comptar amb la presència d’altres personalitats del món institucional i empresarial.
La cloenda de l’acte va anar a càrrec de Cristina Massot, secretària general del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, i Joan Ibarra, regidor de Turisme de l’Ajuntament de Valls, que van coincidir a destacar la importància d’aquest espai de debat com a motor de futur per a la calçotada.
Aquest esdeveniment forma part de les iniciatives vinculades a la Regió Mundial de la Gastronomia 2025, i té com a objectiu obrir noves vies d’estudi i coneixement entorn la calçotada, tant des del punt de vista gastronòmic com científic, econòmic i sostenible. La valoració final de l’esdeveniment és molt positiva, tant per l’alt nivell de participació com per la qualitat dels continguts i dels debats generats.
El Fòrum ha estat organitzat per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls, juntament amb les Cambres de Comerç de Tarragona, Reus i Tortosa, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls, la Generalitat de Catalunya, la IGP Calçot de Valls i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.
La ciutat de Valls serà la seu, per primera vegada, d'un dels concerts del Ritmiks, el Festival de Joves Músics…
Durant aquest matí l'empresa constructora "BOSCIREM" ha iniciat les obres de la llosa del nou pavelló efímer de Fira de…
El pròxim dissabte 24 de maig, Igualada acollirà una Trobada d’Àligues per celebrar els 25 anys de l’Àliga de la…
Les diferents formacions de l’Escola Municipal de Música de Cambrils tornarà a actuar des dels balcons del Barri Antic en…
Demà dimecres 14 de maig començaren les sessions de Trapezi a les escoles, una iniciativa que té l'objectiu de potenciar…
Davant el repte creixent de garantir l'accés a un habitatge digne i assequible, la Càtedra d'Habitatge Pere Bahí de la…
Esta web utiliza cookies.