Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Els restaurants de Valls es preparen per a la 5a edició de la Favatada

Avatar photo

La mostra gastronòmica dedicada a les faves arrenca avui 20 de març i s’allargarà fins al 9 d’abril

La regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls i l’Associació de Restauradors impulsen la cinquena edició de la Favatada de Valls. Amb el lema «De l’hort al plat», els restaurants de la capital de l’Alt Camp compartiran protagonisme amb els agricultors amb l’objectiu de valorar aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. A partir d’avui es poden adquirir a l’Oficina Municipal d’Informació i Turisme els tiquets per a la favatada popular que se celebrarà al Pati el dissabte 1 d’abril.

 

Tot i això, entre el 20 de març i el 9 d’abril, la cuina de les faves ja serà la protagonista de les cartes dels restaurants de Valls. Enguany se sumen a la mostra 13 establiments de restauració que incorporaran la cuina de les faves als seus menús de la nova temporada, amb una gran varietat de receptes que aniran de les propostes més tradicionals fins a les més atrevides.

 

La favatada popular se celebrarà l’1 d’abril al Pati entre les 12 h i les 14:30 h, en una jornada festiva on els assistents podran gaudir de la típica favatada catalana elaborada per l’Associació de Restauradors. La venda dels tiquets per a les racions de faves es poden adquirir, a partir d’avui 20 de març fins al 31 de març, anticipadament a l’Oficina de Turisme (carrer de la Cort, 3), de dilluns a dissabte de les 10:30 h a les 13 h i de les 16:30 h a les 19 h, i diumenge de 10 a 14:00 h. El preu és de 3,5 euros i el tiquet inclou una ració de faves i un plat de ceràmica fet a mà.

 

Mostra de Cuina de les Faves

La mostra gastronòmica dedicada a les faves arrenca avui 20 de març i s’allargarà fins al 9 d’abril. Durant aquestes tres setmanes, 13 restaurants incorporaran a les seves cartes un plat diferent amb faves en una mostra que posarà en relleu la gran varietat de receptes de la cuina que giren al voltant de les faves, des de propostes més tradicionals fins a atrevides i noves aportacions gastronòmiques.

 

Així, als restaurants de Valls es podran tastar el saltat de faves i calamarsets (Ca l’Àngel), remenat de favetes, calçots i torreznos (Ca la Ninona), favetes saltejades amb pernil (Cítric), favatada mar i muntanya (el Trispolet), faves a la catalana (Julià Mallol), faves de la padrina (KdValls), faves amb bacallà (La Licorera), coca de faves a la cervesa artesana, calçots i sardina fumada (La Providència), favetes terra i mar (Luga), puré de faves amb carxofes, gambes i cruixent de menta (Masia del Pla), faves a la catalana (Nou Milán), pizza de faves amb virutes de pernil ibèric i ou (Planeta Kasteller), i faves amb cansalada «Joselito» i calamarcets (Portal 22).

 

Concurs d’Instagram

S’ha organitzat un concurs d’Instagram on es poden penjar les fotos dels plats de faves elaborats pels restaurants adherits a la mostra (del 20 de març al 9 d’abril), amb l’etiqueta #FavatadaValls i mencionant al restaurant a la teva publicació i ser seguidor de @visitavalls. La persona guanyadora rebrà un àpat per a 2 comensals a triar en un dels restaurants adherits a la Mostra.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Roses formarà professionals per a la transformació turística

Notícia següent

Nou apunyalament en una baralla a Barcelona

Notícies relacionades