Ramón Gómez: “El Pla es mereix el canvi”

temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts

Per què es presenta a les eleccions?

Em presento perquè em veig amb forces per aconseguir noves oportunitats i benestar pel Pla de Santa Maria i per les persones del Pla i aquest projecte m’encoratja i m’il·lusiona per presentar-me per ser l’alcalde de tots i de totes.

 

I quina és la seva prioritat?

La meva prioritat, ho deia ara, és aconseguir noves oportunitats i benestar pels veïns i veïnes del Pla. Crec que si anem tots junts i millorem el funcionament de l’ajuntament podem créixer a tots els nivells. Hi ha camí per recórrer, n’estic convençut.

 

Què és el que està en joc en aquestes eleccions municipals aquí al Pla?

Al Pla està en joc dues maneres de veure i sentir el nostre poble. Un, el que nosaltres representem, en què el Pla no és de ningú sinó que és de tots els veïns i veïnes del Pla i que prioritza les necessitats de les persones. Això vol dir que la gent estigui en l’epicentre de les polítiques, que tinguin feina, que es puguin guanyar la vida, que la gent tingui serveis, etc. Que el poble, en definitiva, estigui orientat cap al progrés i el benestar. L’alternativa al que acabo de dir és el model excloent que ni representem, ni volem de cap de les maneres. Un model basat a dividir que només comporta la decadència de les societats.

 

Com definiria la seva candidatura, la llista de plataforma independent pel Pla/PSC (PIP/PSC)? Quin valor afegit aporta?

La candidatura que presentem és de renovació en relació amb tot el que ha passat en les darreres dècades al poble. Això sí, amb un nexe en comú: les ganes de treballar i de fer avançar el poble. Sense exclusions, sense deixar ningú enrere. Sense ressentiments. No preguntarem a ningú que ha fet aquests darrers anys sinó en què està disposat a fer per tirar endavant al poble. Volem canviar per millorar.

 

Aquesta és l’autèntica “marca de la casa” de la seva candidatura, no?

Nosaltres creiem en el Pla i a això ens dediquem. El que no farem mai és atiar les insídies, les desqualificacions i els atacs personals per intentar destruir la reputació de ningú. La nostra prioritat és i serà que hi hagi activitat econòmica i que la gent es pugui guanyar la vida, si la gent es guanya la vida té llibertat per fer qualsevol cosa. Llibertat i benestar social són indestriables. Aquí al Pla també.

 

Vostè afirma que s’ha de recuperar l’orgull de poble. Què vol dir això exactament?

Doncs miri, vol dir que tots i totes sabem que a la gent del Pla mai ningú ens ha regalat res. Vol dir que si som un poble viu és perquè els nostres pares i avis van lluitar per fer-ho possible. Vol dir que si vas a Barcelona, a Madrid o a on sigui tu dius que ets del Pla, no de Tarragona. Vol dir, en essència, que estem orgullosos de ser fills d’aquest poble únic en les seves característiques i que ara hem de portar a l’ajuntament aquest sentiment. Això, ras i curt, és el que estic segur que representa la nostra candidatura.

 

Quines són les principals fites que s’ha proposat per aquests pròxims quatre anys?

Si guanyo les eleccions i aconsegueixo ser alcalde m’he proposat, certament, unes prioritats clares. Són aquestes: primer, posar a les persones en el centre de totes les iniciatives. Aconseguir que l’activitat econòmica continuï, generant oportunitats, benestar i llocs de treball. Això també genera els ingressos que necessita l’Ajuntament per reinvertir en el poble. Deia abans i ho reitero ara: sense activitat econòmica ni hi ha progrés i sense progrés no hi ha benestar.

Segon, garantir els recursos hídrics que necessitarem en el futur immediat. Hem de saber avançar-nos als problemes per trobar solucions ràpides. Aquest és un problema real que cal afrontar sense amagar el cap sota l’ala.

Tercer, potenciar uns serveis municipals de la màxima qualitat i eficàcia. De comú acord amb la resta d’administracions: Estat, Generalitat, Diputació i Consell Comarcal perquè és la col·laboració, i no la confrontació, la que dona resultats reals i tangibles.

Quart, adreçar polítiques específiques per als joves, les famílies i la gent gran. Cada tram de població té les seves necessitats específiques que mereixen un tractament adequat. A això ens dedicarem. La gent gran mereix envellir amb dignitat a casa seva amb tots els serveis, els joves mereixen un futur (laboral, de lleure, associatiu, etc.), les famílies mereixen un catàleg de serveis municipals el més eficient possible d’acord amb les seves necessitats. Creieu-me, és possible fer-ho millor i fer-ho més bé.

 

Un dels problemes que més colpeja la ciutadania és l’atur. Què diria als veïns del Pla que viuen l’atur en carn pròpia?

Cert, l’atur és un problema greu que mereix una atenció concreta. Per això impulsarem plans d’ocupació municipals específics que tinguin com a objectiu, preferentment, el col·lectiu d’aturats majors de 50 anys, els joves i les dones, que són els col·lectius que tenim identificats com els que tenen més dificultats per trobar feina. Pels socialistes el tema del treball està directament vinculat amb la justícia social. I sense justícia social no hi ha societats lliures.

 

Vostè vol ser alcalde, com definiria el lideratge que ha de demostrar un alcalde del Pla?

Evident. Ser alcalde, més al Pla de Santa Maria, vol dir ser capaç d’escoltar, però també de prendre decisions. Si ho fas et pots equivocar, cert, però el que és imperdonable és amagar el cap sota l’ala o mirar cap a un altre costat per evitar crítiques o moments desagradables. Liderar és actuar amb determinació, sense populismes, per defensar el bé comú. La responsabilitat, l’honestedat i la congruència van en aquest paquet del lideratge que vull assumir si obtinc la confiança dels meus convilatans i esdevinc el proper alcalde del Pla.

 

Abans ha fet referència a algunes insinuacions i campanyes de desprestigi personal, a què es referia exactament?

Miri, a mi m’agrada defensar l’honorabilitat dels meus rivals polítics, de les persones que no pensen com jo. Lamentablement no tothom actua així. Hi ha qui considera que el millor en política és difamar, que alguna cosa queda, i fer-ho sense escrúpols. Jo mai cometré aquest error. Al contrari, quan penso en el Pla no veig enemics tan sols veïns i veïnes amb qui sumar, sempre en positiu, per seguir avançant. Qui pensi que atiant una campanya d’insídies em pot portar a perdre el meu compromís polític amb el Pla que s’esperi assegut, que es podria cansar.

 

Finalment, completi la frase: s’ha de votar Ramón Gómez i el PIP/PSC per…

… aconseguir el canvi a millor que tots i totes sabem que el Pla es mereix.