El PSC de Valls critica la mala gestió en la licitació del Museu Casteller

Des del PSC posen en dubte que l'import de 450.000 € sigui atractiu per les empreses que vulguin optar a aquesta gestió

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Fa uns dies el Govern municipal va anunciar que es tornava a treure a licitació la gestió del Museu Casteller.

Sobre aquest tema des del PSC de Valls fan aquestes aclariments:  

  • Ja hem dit, en repetides ocasions, que l’externalització total de la gestió de l’equipament no ens sembla la millor opció. Al nostre entendre, la direcció hauria de quedar en mans de l’Ajuntament, i en tot cas, externalitzar la resta de serveis dels quals ha de disposar el Museu. De fet, no coneixem cap Museu públic que hagi externalitzat el 100% la seva gestió. I si això és així, per alguna cosa serà.
  • En aquesta ocasió es treu la licitació per 450.000 €, i tenim els nostres dubtes que aquest import sigui atractiu per les empreses que puguin optar a aquesta gestió. Venen eleccions, i entenem que l’equip de govern vulgui obrir d’una vegada per totes el Museu, però ens fa por que ho vulgui fer a qualsevol preu, de manera que no s’hagi valorat prou si aquest import de la licitació és el més adequat sabem que hi ha un estudi de la URV que fixa aquesta quantitat, però també sabem que les licitacions en molts casos queden desertes, recordem què va passar l’any 2019… o que qui acaba essent adjudicatari renuncia al cap de poc temps, i això seria un desastre per una equipament que ja acumula retards i sobre costos.
  • Per altra banda, ens sembla extremadament preocupant que, segons ens arriba, ERC s’hagi abstingut en la votació durant la Junta de Govern en què del plec de clàusules de la licitació del Museu Casteller. Aquesta és una mostra més del desgovern que tenim a Valls, on els socis no van a l’una, ni en un tema tan important com aquest per la ciutat. Nosaltres som molt crítics en com s’ha gestionat el Museu, ho som amb el sobre cost en la seva construcció, en els diners llençats en el seu posicionament, quan encara no estava ni obert, ni tan sols hi havia previsió d’obrir-lo de manera immediata, i ho som amb el model de gestió que es vol plantejar.

Però més enllà de la crítica, nosaltres som els de la POLÍTICA ÚTIL.

Per tant, tenim un Museu Casteller, que als vallencs i vallenques ens ha costat, ens està costant i ens costarà molt, i creiem que s’ha d’obrir. No pot ser que tinguem un equipament tancat.

És per això, i conscients que el Govern de la Generalitat de Catalunya està en deute amb Valls, perquè no ha destinat ni un euro específicament pel Museu… hem volgut posar en la proposta que hem fet per l’acord als pressupostos de la Generalitat, una partida de 500.000 € pel Museu Casteller, que ha de servir no sols per la part que correspon a la Generalitat en la gestió, sinó també per l’acabament de l’equipament del mateix Museu.

No pot ser que seguim essent els vallencs només els que fem front a un equipament que ho vol ser de tot el país.

També hem posat una partida de 200.000 € per l’Escola de Música, conscient que aquest 2023 serà l’any de la redacció del projecte, recordem que el febrer és el mes en el qual s’ha de presentar els projectes que competeixen en el concurs d’idees per construir l’equipament.

I també hi hem posat 70.000 € per l’estudi que s’ha de fer, i així ens ho vam transmetre l’ASSEM, per tenir una diagnosi exacta del Polígon Industrial de Valls, així com les possibles millores pel que fa a la mobilitat.