Segon sabotatge a la línia R14 aquest dissabte

Han col·locat una corda sobre la catenària a Montblanc

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Segon sabotatge a la línia R14 de Rodalies amb la col·locació d’una corda sobre la catenària a Montblanc (Conca de Barberà), segons ha informat Renfe. La incidència, pels voltants de les 14.30 hores, obliga a interrompre la circulació de trens i a habilitar un servei alternatiu per carretera entre Lleida i Montblanc.

De moment, hi ha dos trens de l’R14 afectats (Lleida 15.45 h – BCN Estació de França 18.55 h i BCN Estació de França 11.43 h – Lleida 14.55 h). Hores abans, s’havia produït una crema de pneumàtics i palets a Vinaixa (Garrigues) amb afectació a les línies R13 i R14 durant prop de cinc hores. Aquesta primera acció de boicot ha estat reivindicada pel col·lectiu independentista l’Estaca com un acte de “desobediència civil activa”.

Amb més de 4.500 membres al canal de Telegram, el col·lectiu l’Estaca ha penjat una fotografia nocturna amb els pneumàtics i palets cremant a la via a Vinaixa i ha anunciat noves accions de “desobediència i mobilització”. “Diguem prou. Fem-los entrar en via morta!!. De nord a sud i d’oest a est, les mercaderies que venien d’Espanya han quedat en via morta”, ha assegurat el col·lectiu independentista.

La incidència de Vinaixa ha tardat unes cinc hores a reparar-se i ha obligat a posar un servei alternatiu per carretera –via autobús- entre Lleida i Sant Vicenç de Calders pels usuaris de l’R13, i entre la Plana-Picamoixons i Reus-Tarragona pels viatgers de l’R14.

Més sabotatges a les Borges del Camp i la Pobla de Massaluca

De fet, els sabotatges de Vinaixa i Montblanc no han estat els únics de la jornada i també s’han registrat altres boicots a les Borges del Camp (Baix Camp) -on uns desconeguts han tirat ciment i han inutilitzat un canvi d’agulles- i a la Poble de Massaluca (Terra Alta). En aquesta última població, uns individus han col·locat una corda gruixuda a la catenària a l’alçada de l’estació de Faió-la Pobla de Massaluca.

El pas d’un comboi ha trencat la corda i ha fet saltar les grapes dels tensors, danyant part de la catenària, i tallant la via cap a Nonasp. Els Mossos d’Esquadra de les regions policials del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre han fet inspeccions oculars de les incidències i han iniciat una investigació per mirar de trobar els autors dels sabotatges.