Diumenge, 14 de juliol de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Montblanc redistribueix el cost del govern municipal sense afectar el pressupost

Avatar photo
L’alcalde no tenia dedicació a l’Ajuntament per la seva condició de diputat al Parlament de Catalunya

L’equip de govern de l’Ajuntament de Montblanc ha redistribuït el cost dels càrrecs del govern sense que afecti el pressupost municipal. De fet, el cost total del govern serà exactament el mateix que fins ara. 

El canvi es produeix després que l’actual alcalde, Oriol Pallissó, hagi deixat de ser diputat al Parlament de Catalunya. Fins ara, no tenia dedicació a l’Ajuntament de Montblanc per la seva condició de diputat, una situació que va canviar el passat 10 de juny, quan va deixar de ser-ho. 

L’alcalde tindrà una dedicació del 95% amb un sou brut anual de 37.880 €. Per fer-ho, els actuals regidors i regidores al govern han modificat les seves retribucions i dedicacions. El regidor i vicealcalde, Marc Vinya, passa de tenir una dedicació del 100% al 80%, i percebrà un sou brut anual de 31.900 €. Els regidors Ramon de Domingo, Raquel Huguet i Gerard Ferré redueixen la dedicació del 50 al 45%, cobrant 17.950 € bruts anuals. 

Amb aquests canvis també s’ha reduït el cost màxim que poden percebre els regidors i regidores per assistència als òrgans col·legiats. Així, passa de 19.937,50 € actuals als 17.950 € de sou màxim brut a l’any. Aquest és el màxim que poden cobrar els regidors i regidores que no tenen dedicació i cobren per assistències, que són Pepe Ardila i Judit Pere. Es tracta d’un import, però, que en cap cas s’assoleix. 

Pel que fa al cost de les sessions col·legiades, no s’ha modificat, de tal manera que els regidors i regidores a l’oposició tindran la mateixa retribució que tenen fins ara per assistir als plens o a les juntes informatives. Aquests canvis s’aprovaran al ple municipal de la setmana vinent i entraran en vigor l’1 de juliol.

L’alcalde, Oriol Pallissó, ha destacat que “som el govern més transparent, i ho demostrem explicant a la ciutadania tots els canvis i el cost del govern”. Ha afegit que “un govern amb la dedicació d’aquest equip no hi havia sigut mai a l’Ajuntament de Montblanc”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

18 − twelve =

Notícia anterior

Un projecte sobre la política municipal guanya la beca Xavi Catà Pros

Notícia següent
Errant Llavorsí

Tallers artístics i una programació transversal conformen l’Errant, que aquest any viatja a Llavorsí

Notícies relacionades