Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Junts aposta per seguir fent de Valls la capital de l’interior de Tarragona

Avatar photo

L'alcaldable de Junts per Valls, Dolors Farré, ha explicat que volen fer de la ciutat "una capital econòmica, connectada i referent en cultura, patrimoni i comerç"

Junts per Valls ha posat aquest matí el punt final a la presentació de les diferents propostes del seu programa per a les pròximes eleccions municipals d’aquest diumenge 28 de maig amb la definició dels eixos estratègics del seu projecte de ciutat.

 

Així, l’alcaldable Dolors Farré ha finalitzat les diferents rodes de premsa realitzades durant les darreres setmanes, tot remarcant els eixos centrals del programa de Junts per Valls. Farré ha comparegut a la plaça del Museu Casteller de Catalunya acompanyada dels membres del seu equip Sònia Roca, Andreu Gassó, Joan Ibarra, Rosa Rovira, Martí Barberà, Enric Garcia, Rocio Martínez, Manel Odina, Maite Alberton i Lisard Bellod.

 

Dolors Farré ha explicat que “volíem cloure la presentació de les diferents propostes programàtiques exposant els reptes i oportunitats de futur que tenim plantejats i que conformen el nostre projecte, que va més enllà d’un mandat de quatre anys.”

A continuació exposem els blocs estratègics del projecte de ciutat de Junts per Valls:

 

Capital econòmica, connectada i referent en cultura, patrimoni i comerç

Per a Junts, Valls ha de reivindicar-se com a capital que és de l’interior de les comarques de Tarragona, amb un polígon industrial fort, connectada amb el territori i referent en cultura, patrimoni, gastronomia i comerç.

 

Una ciutat amb un Polígon Industrial punter, que ha d’abordar la seva compleció a la zona nord amb les 63 hectàrees del sector Porta del Pla de Santa Maria, en col·laboració amb l’Incasòl, per atreure noves empreses i fomentar la creació de nous llocs de treball de qualitat. Cap a un nou model innovador i consensuat de gestió del Polígon Industrial conjuntament amb el teixit productiu.

 

Una ciutat connectada amb el territori mitjançant l’Autovia A-27, el desdoblament de la carretera d’Alcover, o la millora de la connectivitat del Polígon industrial amb l’enllaç del carrer Fusters amb l’N-240 i l’autovia. Però també reivindicant un canvi real i efectiu de la mobilitat cap a una mobilitat sostenible amb les millores del transport de viatgers per tren, amb l’increment de la freqüència de la línia Valls-Barcelona i la connexió de la ciutat amb la futura línia de Rodalies del Camp de Tarragona, mitjançant la ‘Y’ de Picamoixons. Aquest futur ramal ferroviari connectarà Valls de manera directa amb Alcover, Reus, la línia de la costa i el futur tramvia del Camp de Tarragona.

 

Una ciutat de Cultura, Patrimoni, Gastronomia i Comerç. Potenciant la marca Valls, Valls com a KM0 del món Casteller i seu i bressol de la IGP Calçot de Valls arreu del territori i portant els seus valors tangibles i intangibles arreu del món. Promovent amb les delegacions a l’exterior i oficines d’ACCIÓ els interessos econòmics i culturals de Valls a l’estranger.

 

Un nou parc sanitari per a una Salut de qualitat i proximitat

Per a l’equip de Dolors Farré; Valls, l’Alt Camp i la Conca necessitem un nou Hospital i, de manera urgent, un nou sociosanitari. Valls necessita també definir un model innovador, en el que l’atenció primària i l’atenció hospitalària treballin braç a braç. Amb els acords signats, s’han garantit unes inversions que superaran els 70 milions d’euros, i que després de la signatura del conveni amb la Generalitat estan més a prop que mai. Però més enllà de les inversions necessàries, estem parlant de serveis a les persones, uns serveis públics i per tothom, uns serveis de qualitat i de proximitat.

 

Un gran projecte de ciutat, la integració a la Xarxa de Salut de la Generalitat i la construcció del futur parc sanitari, un pas que caldrà fer amb el màxim consens polític i social.

 

Crear habitatge per omplir de vida el Centre Històric

Per a Junts per Valls, en l’àmbit del Centre Històric, la prioritat és la creació d’habitatge, perquè això vol dir vida, vol dir dinamització del comerç, activitat i recuperació efectiva del barri. L’equip de Dolors Farré vol que el Centre Històric sigui un barri per viure i conviure, potenciant la creació d’habitatge en totes les seves modalitats. És hora que la gent de Valls, especialment els joves, hi tornin a viure.

 

Per això l’acord amb l’Incasòl per construir una trentena d’habitatges públics a l’antic carrer Mossos d’Esquadra entre els carrers de Sant Antoni i de Santa Úrsula.

 

Per això l’adquisició dels immobles de la plaça de l’Oli per a usos residencials, que completarem amb l’adquisició dels solars entre els carrers de Sant Antoni i Santa Margarida per construir nous habitatges.

 

Per això Junts per Valls vol impulsar concursos de cessió de sòl públic per a la creació de nous habitatges, donar suport a les iniciatives de noves modalitats d’habitatge com les cooperatives i les masoveries urbanes, suport a la rehabilitació d’edificis, mitjançant subvencions, ajuts i bonificacions fiscals del 95% de l’impost de les obres, o una iniciativa pionera com la subvenció del 95% de l’IBI per joves que vagin a viure al Centre Històric fins que compleixin els 40 anys.

 

Una ciutat sostenible, connectada i verda

Cap a un model de ciutat conscient que potenciï la mobilitat sostenible, l’augment de la superfície per als vianants i els eixos verds per afavorir el benestar de les persones, la salut mental i la qualitat de vida. Per això Junts per Valls vol un ‘Valls Centre’ fort, que actuï com a veritable vertebrador de la ciutat, entre el Centre Històric i els Barris, afavorint la connectivitat a peu, augmentant la superfície per als vianants i millorant la qualitat de l’espai urbà com a punt de trobada dels vallencs i vallenques, afavorint també l’experiència de compra i dinamitzant el comerç.

 

Per això la construcció del nou pont del Vilar fins a la carretera de Barcelona, de la ronda que preveu el POUM i aparcaments, per descongestionar tota la zona centre, i especialment el Vilar i el passeig de l’Estació. Una nova entrada a Valls que connectarà a més la ciutat amb els barris del Bon Sol, Pisos de Clols i Colla Vella.

 

Per això també la millora i conversió en passeig urbà de les ‘carreteres’ d’entrada a la ciutat com la carretera de Montblanc, la d’Alcover i la de Tarragona, la pacificació del Centre Històric per convertir-la en una veritable Slow City, potenciant la marca Valls i els productes de km0, o la creació d’un parc de ciutat a la zona dels Molls de l’Estació, entre les zones esportives del Vilar i del Fornàs, i entre la casa de les Punxes i el torrent del Catllar, i que tindrà com a epicentre la ciutat ibèrica del Vilar. Ha de ser un gran pulmó verd, un jaciment museïtzat, una nova zona esportiva amb un circuit ciclable lligat als torrents.

 

Per això també la retirada dels col·lectors de la llera del torrent del Catllar de nord a sud entre el barri del Fornàs i la zona dels Molins i una primera fase de recuperació mediambiental en el tram comprès entre el Mas Miquel i la Porta de Sant Francesc (Hort de la Bandereta) per obrir-lo a la ciutadania com a nou espai verd.

 

Una Smart city, més eficient i intel·ligent mitjançant les noves tecnologies

L’equip de Dolors Farré vol adaptar la ciutat a les noves tecnologies, millorant-ne l’eficiència de les polítiques públiques. La smart city ha de ser permeable per a tots els veïns de la ciutat, posant a disposició l’administració local a l’abast de tothom mitjançant les TIC. L’objectiu principal es basa en la millora de social i econòmica de la ciutat, maximitzant la inclusió social i índex de benestar.

 

Una aproximació de les noves tecnologies que posen l’administració del segle XXI a l’anomenat e-government 3.0: una administració digital que posa la ciutadania al centre de les polítiques públiques. L’anàlisi de dades ha d’ajudar a la millora de l’eficiència dels recursos públics, generant confiança amb la ciutadania.

 

Smart city com a eina per a la millora també del transport i circulació de la ciutat, fomentant la descongestió de les vies més concorregudes. Però no només és important per l’avaluació de la mobilitat a la ciutat, sinó que el projecte d’smart cities ens ajuda a l’avaluació del medi ambient, la seguretat ciutadana, el benestar, i el conjunt de les polítiques públiques de l’administració local.

 

Una ciutat intel·ligent és fonamental per tal d’adaptar-se al ràpid desenvolupament de les tecnologies. Les institucions públiques no poden quedar al marge, al contrari: han d’acompanyar els veïns beneficiant-los en el dia a dia del seu benestar i desenvolupament econòmic.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ECP omple el Teatre Magatzem i es reivindica com l’únic vot que pot garantir un “govern progressista”

Notícia següent

Movem Tortosa – PSC rehabilitarà els barris històrics per a habitatge social

Notícies relacionades