Francesc Rosillo: “El canvi a Riudecols és imparable”

temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts

Vostè es va presentar per primer cop en aquestes eleccions encapçalant la candidatura del PSC a Riudecols i va passar de no tenir representació a obtenir tres regidors amb quasi el 30% dels vots. Com s’explica aquest resultat?  

Vaig dir que seriem la sorpresa de les eleccions i així ha estat. Efectivament, de no tenir representació a obtenir quasi una tercera part del total del vots suposa un resultat molt notable però fixis, això no és final tan sols és el principi. Més ben dit, és el principi del principi.

Què vol dir?

Doncs que durant aquest mandat, amb la nostra feina real en defensa dels interessos de Riudecols, treballarem per guanyar les eleccions el 2027 i que el canvi arribi, definitivament, a Riudecols. I no ho farem per ambició personal, no. Ho farem perquè estem convençuts que Riudecols mereix més, perquè no ens resignem a ser un poblet petit a qui tothom ignora sinó que estem convençuts que podem ser un municipi de primera, un dels indrets on es visqui millor. De fet, ho tenim tot per fer-ho possible. I per això estic convençut que, igual que vaig dir que seríem la sorpresa de les eleccions com ho vam ser, el canvi a Riudecols és imparable. Cristal·litzarà amb força d’aquí a quatre anys. Cregui’m, Riudecols s’ho mereix.

 

Vostè ha afirmat que es pot treballar per Riudecols des del Govern, però també des de l’oposició. A què es refereix?

Miri, li posaré un exemple claríssim. Vaig dir durant la campanya que em posaria en contacte i que em reuniria amb el subdelegat del Govern a Tarragona per exposar-li les necessitats i reptes que tenim com a poble. I així ho he fet. No m’he esperat a no-sé-què i no li he atribuït les culpes a no-sé-qui. He fet. I ja li avanço que seré intransigent en la defensa dels interessos del poble, molesti a qui li molesti. Vaig assumir el compromís de defensar el nostre poble, i aquí ens coneixem tots, i així ho faré. En primer lloc, en la millora de la mobilitat i, en segon lloc, ajudant al nostre jovent -és a dir, al futur- de Riudecols.

Quan parla de mobilitat es refereix a la famosa variant?

En efecte. Cal millorar, però ja mateix, els accessos no només al poble sinó als camins rurals que porten als camps que treballen els nostres pagesos. Així li he transmès al subdelegat del Govern. Per tant, cal arranjar i cimentar els camins rurals dels poble per millorar el dia a dia de la nostra gent i, al mateix, temps la connectivitat amb Reus, Tarragona i l’interior del país. I no demanar-ho quasi demanant perdó i amb la veu baixa no sigui que molestem, sinó fer-ho amb convicció perquè realment ens mereixem ser tractats com el que som: ciutadans i ciutadanes de primera. Si nosaltres no defensem els nostres interessos no ho farà ningú.

 

S’ha referit també al jovent, considera que mereix un tracte especial?

Sempre he defensat que el jovent és el futur de qualsevol societat, també aquí a Riudecols. I si no som capaços d’oferir-los solucions reals als seus problemes reals difícilment farem que el poble avanci. Aquí hi ha feina a fer i molta. Pensi en els joves del poble que tenen entre 20 i 30 anys, com els podem demanar que s’estabilitzin i que tinguin fills si tenen problemes, per exemple, per accedir a un habitatge propi? Per això la nostra primera prioritat ha de ser facilitar-los aquest habitatge, i donar-los opcions reals de tenir feina al poble i ajudar al seu moviment associatiu. La joventut és la llavor del futur. Per a mi, està claríssim, ha de ser una de les prioritats de la política municipal. Lamentablement, el Govern actual no comparteix aquesta determinació…

Però vostè s’ha presentat amb una llista on hi havia candidats que no eren del PSC.

I aquesta és una de les nostres fortaleses. Sempre he afirmat -i ho reitero ara davant de vostè amb molt de gust- que l’únic que demano a la gent que m’acompanya en aquest empeny permanent de fer avançar Riudecols és l’amor a Riudecols. No demano si tenen carnet o no de cap partit, demano aquest compromís de canviar per millorar, sense apriorismes. Dit això, formar part del PSC, és a dir, de la formació que ara mateix és el primer partit de Catalunya ens pot ajudar a avançar més de pressa. O dit d’una altra manera, el que jo vull fer a Riudecols és el que Salvador Illa està fent a Catalunya.

 

Com diu?

Exactament el que acaba d’escoltar. Salvador Illa, que malgrat que va guanyar les eleccions ara mateix és el líder de l’oposició, està demostrant que una bona oposició pot substituir un mal Govern. Pensi en els darrers pressupostos de la Generalitat, el més còmode políticament era esperar que Junts i ERC es cremessin a foc lent fruït de les seves contradiccions però podia realment Catalunya perdre uns pressupostos que suposaven un augment de més de 3.000 milions d’euros en inversions? No. I aquesta filosofia política de no anar contra ningú sinó d’avançar tots i totes junts, la política útil de Salvador Illa, és la que jo vull aplicar a Riudecols. Tenim per endavant quatre anys molt intensos fins assolir aquesta canvi que cada dia que passa suma nous suports. Miri, jo la passió per Riudecols la porto a la sang, si em permet l’expressió. El meu màxim anhel és arribar a ser l’alcalde del poble però no, com deia a l’inici per cap vanitat personal, sinó perquè crec sincerament que podem fer les coses millor per viure millor en un poble que té moltes virtuts. I ningú em separarà d’aquesta senda… és més, cada dia em sento més il·lusionat per seguir tirant endavant.