Dimarts, 10 de desembre de 2024
És notícia

Les empreses de la Cambra de Valls reforcen vincles comercials a la Fira d’Andorra

Avatar photo
La Cambra ha mostrat una àmplia gamma de productes industrials i alimentaris elaborats a la comarca
fira andorra la vella cambra valls

La Cambra de Comerç i Indústria de Valls ha participat un any més a la Fira d’Andorra la Vella, celebrada del divendres 25 al diumenge 27 d’octubre, en la seva 45a edició. La Cambra va disposar d’un estand on va exposar productes d’una trentena d’empreses de la demarcació, fomentant i consolidant les relacions comercials amb Andorra i França, i promovent la presència de les empreses de l’Àrea de Valls en el teixit empresarial andorrà.

Durant els tres dies de fira, es va repartir material informatiu i promocional de les empreses de la demarcació, incloent-hi un llibret amb informació detallada de les empreses representades. L’estand de la Cambra de Valls va rebre la visita de milers de persones d’Andorra, comarques pirinenques i catalanes, del sud de França i de diversos països europeus. A més, s’hi va anunciar la Gran Festa de la Calçotada, que tindrà lloc a Valls el diumenge 26 de gener de 2025, i es va exposar un manat de calçots, com a símbol de l’inici de la temporada en els restaurants de l’Àrea de Valls.

cambra valls fira andorra

Divendres al matí va tenir lloc l’acte inaugural, amb la presència del cap del govern d’Andorra, els cònsols Major i Menor d’Andorra la Vella, la ministra de la Presidència i altres autoritats, que van visitar l’estand de la Cambra i van conèixer de primera mà els productes de les empreses representades. Així mateix, el president de la Cambra de Comerç d’Andorra, cònsols d’altres poblacions andorranes i diverses autoritats es van interessar per la gran varietat de productes exposats. Divendres a la tarda, el president de la Cambra de Valls, Josep M. Rovira, juntament amb la tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Valls, Sònia Roca, van presentar la Gran Festa de la Calçotada 2025, que se celebrarà el diumenge 26 de gener, al cònsol major d’Andorra, Sergi González.

Com a novetat, divendres a la tarda, la Cambra de Valls va realitzar un maridatge de vins i caves amb productes típics de la calçotada, com el pa, els calçots i la seva salsa. A causa de la pluja, el tast inicialment previst a l’exterior es va traslladar a l’interior de l’estand. L’experiència va ser dirigida pel viticultor Oriol Pérez de Tudela i va comptar amb vins de diversos cellers de la comarca, incloent-hi el Celler Cal Pucolla, Celler Mas Vicenç, Vinyes del Tiet Pere, Domenio Wines, Celler de Capçanes, De Muller, Castell d’Or, i bodegues Visendra. Amb aquesta activitat, es va oferir una oportunitat única als restauradors, gastrònoms i hotelers d’Andorra per conèixer els vins i caves de la demarcació, fent valdre el producte de la calçotada, com són el pa, els calçots i la seva salsa. Per complementar el tast, el departament de comerç exterior de la Cambra de Valls va organitzar visites personalitzades a restaurants i hotels andorrans, amb l’objectiu d’incrementar la presència d’aquests productes al mercat pirinenc.

Des de la Cambra es valora molt positivament la participació en aquesta fira multisectorial de gran atractiu i reconeixement, que aporta una important projecció turística, gastronòmica i empresarial per a la comarca. Així mateix, l’agermanament de més de cinquanta anys entre Valls i Andorra la Vella facilita i reforça les relacions comercials entre ambdós territoris.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La UdL recomana ajornar activitats avaluatives per la DANA

Notícia següent

Malestar entre els retinguts a l’estació de Sants per la DANA: “L’alerta ha arribat tard”

Notícies relacionades