fbpx

Aprovat el projecte per a la depuradora d’aigües residuals de Blancafort

Avatar photo

El passat Ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà va acordar l’aprovació definitiva del projecte per la construcció dels col·lectors i l’estació depuradora d’aigües residuals de Blancafort.

L’execució d’aquest projecte, que té un cost d’execució d’1.720.570,33 € més IVA, assegurarà el servei de sanejament en alta del municipi, proporcionant el tractament adequat de les aigües residuals de Blancafort.

El sistema de tractament proposat s’ha planificat prioritzant que el procés de depuració de les aigües residuals i que les instal·lacions siguin sostenibles i optimitzin el consum energètic. Per aquesta raó, la instal·lació comptarà amb plaques fotovoltaiques d’autoconsum, utilització per a usos industrials de l’aigua tractada i llits de rizocompostatge per al tractament dels fangs, que reduirà dos terços el volum d’aquest residu i minimitzarà la petjada de carboni, tant pel transport al seu destí com per la quantitat a tractar.

Des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ja s’han iniciat els contactes amb l’Agència Catalana de l’Aigua per a formalitzar el conveni de col·laboració per a la futura construcció i disposar d’aquesta instal·lació al més aviat possible.

Actualment, s’estan redactant els projectes dels futurs sistemes de sanejament de Vilanova de Prades, Vilaverd, Pira i Barberà de la Conca. Amb la redacció d’aquest projecte i la futura construcció d’aquests sistemes, la comarca passarà a disposar de 10 depuradores gestionades pel Consell Comarcal, les quals donaran servei a quasi 9 de cada 10 habitants de la comarca.

D’altra banda, des del Consell Comarcal també s’està treballant per a poder iniciar les redaccions dels projectes de Vallclara, Passanant, Belltall i el nucli d’Aguiló, assegurant la continuïtat de l’objectiu de poder dotar de sistemes de sanejament de les aigües residuals de tots els municipis i nuclis de la comarca.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Nadal arriba a Cerdanyola amb més d’una cinquantena d’activitats

Notícia següent

2.400 denúncies per abandonar escombraries a la via pública a Cornellà

Notícies relacionades