Valls ha celebrat aquest diumenge el seu 42 Gran Festa de la Calçotada, la festa anual de l’últim diumenge de gener amb la qual s’inaugura la temporada de ‘calçots’ a Catalunya, i a la qual han assistit milers de persones de Valls, de la zona i també turistes estrangers.
La festa ha començat cap a les 10 amb demostracions de ‘calçots’ a la brasa, un Concurs de Conreadors de Calçots, un Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls, també amb demostracions de l’elaboració de la salsa, a més d’una Demostració de Salsa de la Calçotada per a Celíacs i per a intolerants a fruita seca.
Durant el dia també hi ha hagut un espai de venda i degustació d’aquestes cebes dolces i altres productes.
El concurs
Però l’acte central ha tornat a ser el certamen central: el Concurs de Menjar Calçots, en el qual guanya qui menja més.
Ha guanyat Antonio Hernández (de Santa Perpètua de Mogoda, Barcelona), en menjar 240 ‘calçots’; Ramon Caballero (Barcelona), amb 196, i Ramón Florès (Valls), amb 190.